Dinamo – CSM Bacău: 36-28 (20-9)

O repriză câștigată contra campioanei

Am avut avantaj contra lui Dinamo o singură dată, 1-0 în min. 2, după care campioana României și câștigătoare a trei meciuri în actuala ediție a LCE a trecut la conducere. Totuși, a fost nevoie de 11 minute pentru ca bucureștenii să se desprindă la 2 goluri (7-5), iar când trecuseră trei sferturi de repriză diferența să crească la 4 goluri (13-9).

De-aici până la finalul reprizei au fost minute de buimăceală a CSmeilor noștri, care au încasat 7 goluri, iar scorul de 20-9 la pauză era înspăimântător. Dar băieții noștri au ieșit de la vestiar foarte hotărâți să îndrepte situația. Cu Crăciunescu în mare formă între buturi, dând mare încredere jucătorilor de câmp, CSmeii au recuperat într-un ritm susținut.

In min. 42, scorul arăta un alarmant (pentru Dinamo) 23-19, iar acest ecart s-a menținut până la 27-23 (min. 49). Atunci, Crăciunescu, după o paradă, a suferit o entorsă alunecând pe transpirația unui dinamovist ce plonjase în semicerc. Meciul a mai fost întrerupt și din cauza unei dispute pe care antrenorul bucureștean Stefan Constantin a avut-o cu arbitrii, reușind să deturneze un cartonaș roșu destinat lui Sandru.

Avântul băcăuan a fost răcit de aceste evenimente, iar Dinamo a mărit diferența pe tabela de scor. Dar nu se poate spune că băieții noștri au abandonat lupta, ei reușind să câștige repriza cu 19-16.

După meci, antrenorul Eden Hairi a declarat: „Partea pozitivă a acestui meci foarte greu a fost că nu am abandonat lupta în niciun moment. Chiar și când lui Dinamo îi ieșea totul, ne-am zbătut foarte tare. Diferența de 11 goluri în prima repriză a fost cauzată și de cele 8 minute în care am evoluat cu om în minus. Cam multe, în opinia mea, considerabil diferită de cea a arbitrilor. Dar, în repriza a doua am echilibrat meciul și cred că puteam reduce și mai mult diferența, dacă nu intervenea accidentarea lui Crăciunescu. Remarc și evoluția lui Eduard Iordachi, un junior care a marcat 5 goluri, facând un meci bun și în defensivă. Iar aici aș vrea să-l felicit pe Gabi Armanu, care continuă să formeze jucători de calitate. Am izbutit s-o ținem pe Dinamo în corzi, o vreme, de aceea mergem la Oradea cu un moral bun. Sper ca Eugen Crăciunescu să treacă repede peste această accidentare”.

Scroll to top