CSM Bacau - Handbal

De la jale, la rezonabil

CSM Bacău – Potaissa Turda 30-32 (11-17)

Fără Dospinescu (entorsă la metatarsiene) și cu doi jucători de bază (Serhel, Iordachi) nerefăcuți complet după accidentări, CSM Bacău a resimțit acut șocul ciocnirii cu o formație foarte echilibrată pe compartimente, cu jucători redutabili, o echipă care nu iartă. Îndeosebi jucătorii noștri fără experiență au intrat într-o spirală a greșelilor din care și-au revenit abia spre finalul partidei.
Astfel, după un început de meci echilibrat (4-4 în min. 10), Turda a început să se distanțeze. La pauză, oaspeții aveau un avantaj liniștitor, de 6 goluri, care a continuat să crească în repriza secundă, ajungând la 10 goluri în min. 39 (25-15). Se părea că urmează o înfrângere dezastruoasă a CSmeilor. Dar în ultimul sfert de oră s-au cumulat mai mulți factori care au dus la o recuperare rapidă. Cel mai important este că CSM Bacău a jucat mai bine, iar Tamaș a închis poarta. De asemenea, la adăpostul a zece goluri avantaj, Horațiu Gal a introdus pe teren multe rezerve. Cvasi-debutantul Murariu a închis tabela în ultima secundă de joc, cu un gol din 7 m.
Publicul a fost minunat și de această dată. Circa 150 de spectatori și-au aplaudat favoriții pentru faptul că nu au cedat și s-au ridicat dintr-o situație grea, dar au recunoscut și valoarea oaspeților. Ori s-au bucurat de revederea cu Ghiță, Freiwald (bun meci, Richie!) și Totoi. Szoke, un atacant rapid și foarte precis în execuții, a fost desemnat jucător al meciului și a primit sticla de șampanie din partea Remax Wellcome. Și apropo de public: înainte de partidă s-a ținut un moment de reculegere în memoria fostului jucător și arbitru băcăuan Cristi Ochiană. Au țiuit pereții de liniște. L-am cunoscut cu toții pe acest om bun și ne plânge sufletul de plecarea lui dintre noi. Drum bun spre stele, Cristi!

Marcatori
CSM Bacău – Rotaru 8, G. Bujor 4, Coric 4, Brăescu 3, Iordachi 3, Serhel 3, Costea 2, M. Bujor 1, Stănică 1, Murariu 1; antrenor – Sandu Iacob;
Potaissa Turda – Szoke 11, Pințoiu 4, Ghiță 4, Cîntec 3, Dragas 3, Dumitriu 3, Ghivil 2, Pop 1, Lazăr 1; antrenor – Horațiu Gal.

Meciul următor îl disputăm repede, duminică, 5 decembrie. Iar adversarul este cel puțin la fel de bun ca Potaissa. Este vorba despre Steaua, echipa de pe locul 2 în clasamentul la zi. Dar știm că CSmeii noștri luptă. Hai Bacăul!

Scroll to top