Dani Martin is back‼️

Anunțată ca o mare surpriză, victoria lui Daniel Martin în proba de 100 m Mixt a CN în bazin de 25 m, în fața marelui star David Popovici, nu ne-a uimit, pe noi, cei de la CSM Bacău. Iar asta din două motive. În primul rând, probele de Mixt nu sunt o specialitate a lui David Popovici, în schimb Daniel Martin a cucerit constant medalii în „proba probelor”, reușind și stabilirea unor recorduri naționale la nivel de juniori.
În al doilea rând, Daniel Martin este un înotător de valoare pe plan național și internațional, care are în palmares un titlu european și unul de vicecampion mondial de Tineret, în probele de Spate. Titluri naționale – la Spate, Fluture, Mixt și chiar Liber -, a cucerit cu zecile în fiecare an.
A obținut calificarea la JO de la Paris cu baremul A, cel al înotătorilor de prim rang. A stabilit zeci de recorduri naționale la nivel de cadeți, juniori și tineret, multe dintre ele fiind valabile și acum. Așa că este iritant pentru noi să vedem titluri bombastice în presă, cum că David Popovici a pierdut, ca și cum a fost învins de cineva apărut de nicăieri!
E drept, pandemia i-a dat rutina peste cap lui Dani Martin și asta l-a făcut să nu fie deloc în formă la JO de la Tokyo. Dar nivelul său a fost atât de ridicat înainte de pandemie, încât oricând ne putem aștepta să revină pe cai mari.
Acum, la Otopeni, în afară de aurul de la 100 m Mixt, a mai cucerit un aur la 50 m Fluture, un argint la 100 m Spate, un argint la 100 m Fluture (probă în care l-a mai învins o dată pe Popovici, în serii!).
Felicitări👏, Dani!
Scroll to top