Cupa Europeană – Judo (Cluj – Napoca, 5-9 mai)

Desfășurată la Cluj, „Cadet European Judo Cup” este una din cele mai importante comeptiții Judo, unde au particiapt peste 500 de sportivi din 31 de țări.

Susținuți de Clubul Sportiv al Municipilui Bacău, „CSMeii” nu au înregistrat rezultate notabile, însă au acumulat experiență și și-au măsurat forțele într-una din cele mai puternice competiții la nivel european.

CSM Bacău a participat cu un număr de patru sportivi, însoțiți de cei trei antrenori ai secției de Judo. De asemenea, directorul CSM Bacău, Adrian Gavriliu a însoțit această delegație.

Țara cu cel mai mare număr de participanți este Romania – 65 de judoka.

„Am văzut la aceasta competiție foarte puternică, sportivi talentați și cu potențial. Mă refer aici la sportivii clubului nostru. Antrenori pasionati si foarte serioși. Din păcate, lipsa experienței a facut să nu se claseze pe locurile fruntașe.

Știu din propria experiență ce înseamnă un sportiv rodat în marile competiții. Un sportiv fără prea multă experiență în competițiile mari, se poate comporta foarte bine în antrenamente, dar să nu arate ce știe în competiții. Toate acestea pentru că el încă nu știe să gestioneze marile întreceri sportive. Dar, asta se câștigă în timp.

Mi-am propus să merg la feiecare secție să-i văd „la botul calului”, cum se spune, și sa le simt pulsul. Secția Judo are nevoie de mai mult sprijin și CSM Bacau va face asta. Este o secție cu mulți copii băcăuani legitimati și o secție care încă are lipsuri în ceea ce privește sala de pregătire.

Vom face tot posibilul să acoperim aceste lipsuri.” – a declarat direcotrul CSM Bacău, Adrian Gavriliu

Scroll to top