CSU Suceava – CSM Bacău 38-28 (16-17) / Liga Zimbrilor, et. 22

Am avut iluzia victoriei, preț de o repriză. Băcăuanii au dominat primele 30 de minute, având chiar și patru goluri avantaj, ultima dată în min. 21, 14-10. Chiar dacă gazdele au egalat la 14, jucătorii noștri au avut puterea să reziste entuziasmului lor și să aibă inițiativa până la pauză, grație unor goluri marcate de G. Bujor, Ushal și Serhel.
Dar repriza secundă a fost un dezastru. Instruită la pauză de un antrenor recunoscut pentru marea sa competență, Petru Ghervan, Suceava „a spart frontul” în repriza secundă, iar CSM Bacău nu a avut contrajocul cât de cât potrivit, după niciunul dintre cele două time-out-uri, cerute de antrenorul Sandu Iacob la 20-17 și 28-21 în favoarea gazdelor. Drept urmare, CSU Suceava a zburdat și a obținut o victorie la scor, umilitoare pentru noi și greu explicabilă la aceste proporții, dacă ținem cont de desfășurarea primei reprize.
Ne întrebăm: de ce marcatorii noștri din prima repriză au dispărut, misterios, după pauză? Sau de ce portarii n-au prins aproape nimic, din noianul de aruncări care au trecut ușor de apărarea din fața lor? Sunt doar întrebări retorice, deoarece răspunsul nu-l vom afla niciodată de la banca noastră tehnică. Întrebări directe nu putem pune, pentru că destabilizăm echipa.
Marcatori
– CSU Suceava: Gavriloaia 13, Balasz 6, Kbilashvili 5, Ștefan 4, Loic 3, Zarițchi 2, Bologa 2, Stanciuc 2, Radu 1; antrenor – Petru Ghervan;
– CSM Bacău: M. Bujor 4, Serhel 4, Esteki 4, Ganchev 3, Dobrincu 3, G. Bujor 2, Ushal 2, Belchite 2, Dospinescu 1, Costea 1, Brăescu 1, Stănescu 1; antrenor – Sandu Iacob.
Etapa viitoare, jucăm tot în deplasare, la Turda. Și chiar dacă am fost umiliți recent de Constanța și Suceava, în mod normal nu ar trebui să ne temem, dacă nu ne temem de noi înșine. Hai Bacăul!
Scroll to top