CSU Suceava – CSM Bacău 29-32 (13-14) / Liga Zimbrilor, et. 1

Început cu victorie pentru CSmei, care au fost la conducere pe aproape tot cuprinsul partidei. O victorie a unității de grup, fără dar și poate, însă ar fi nedrept să nu evidențiem rolul unor jucători precum Tudor Stănescu (magnific, evitând 14 goluri – dintre care două din aruncări de la 7 m) și cei de pe centru din fața sa – Ganchev, Esteki, Serhel, Ushal, M. Bujor, Costea, Belchite.
S-a văzut că a fost o victorie de echipă și prin faptul că după „roșul” unui apărător de bază precum Ushal (pentru trei eliminări de 2 minute), dominarea băcăuană a continuat. Extremele au fost și ele pe lista de marcatori, prin G. Bujor – care a finalizat în primul rând pe contraatac -, și prin Virbauskas, un centru pe care Leonard Bibirig a avut inspirația să-l folosească pe partea stângă.
I-a fost greu Sucevei să învingă apărarea băcăuană, masivă și bine organizată, având în spate un T. Stănescu în zi bună. De asemeni, greu de localizat pericolul din ofensiva oaspeților, pentru că Ganchev, Esteki și Serhel și-au asumat, pe rând și cu eficiență, aruncări și pătrunderi către poarta redutabilului Makaria.
Marcatori
– CSU Suceava: Gavriloaia 8, Balasz 6, Csog 5, Bologa 3, Iordachi 2, Lazurca 2, Dedu 1, Zarițchi 1, Dascălu 1; antrenor – Bogdan Șoldănescu;
– CSM Bacău: Serhel 9, Esteki 8, G. Bujor 5, Ganchev 5, Virbauskas 3, M. Bujor 1, Belchite 1; antrenori – Leonard Bibirig, Rudi Stănescu, Ionuț Rotaru.
FELICITĂRI, CSM BACĂU!
Abia așteptăm etapa a doua, în care vom juca acasă contra Politehnicii Timișoara, duminică, 3 septembrie. Să fie o revedere superbă cu suporterii!
Hai Bacăul!
Scroll to top