CSM Vaslui – CSM Bacău 31-35 (15-16) / Liga Zimbrilor, et. 7

Această victorie este o mare gură de oxigen pentru formația noastră, după înfrângerea de pe teren propriu cu Potaissa Turda. O victorie obținută sub presiunea tribunei vasluiene și sub spectrul celor patru partide foarte grele ce urmează după partida de la Vaslui!
De aceea, jucătorii băcăuani și antrenorii lor merită toate laudele. Mai ales că începutul partidei a fost nefavorabil. Gazdele, disperate de situația lor din clasament (ultimul loc, cu doar 1 punct), au jucat cu vervă și inspirație, detașându-se la patru goluri diferență în min. 13 (10-6, 11-7). Echipa noastră părea descumpănită, înscria greu și primea goluri repede și, cum se întâmplă în astfel de momente, nu-i ieșeau nici contraatacurile și nu reușea să înscrie nici din 7 m, Petrila apărând două astfel de aruncări.
Dar, de la mijlocul reprizei, defensiva băcăuană a început să blocheze cu regularitate jumătatea dreaptă a ofensivei vasluiene, ceea ce ne-a adus goluri pe contraatac. Jocul nostru s-a eficientizat din ce în ce mai mai mult și am recuperat gol cu gol, în ciuda unor inferiorități numerice pe care le-am avut. Am egalat pentru prima dată la 12, în min. 22, iar apoi la 14 în min. 28 și la 15 în ultimul minut. Un 7 m apărat de T. Stănescu și un contraatac al lui Dospinescu au făcut să conducem pentru prima dată, cu 3 secunde înainte de plecarea la cabine.
După pauză, am avut tot timpul inițiativa, dar nu a fost deloc simplu. Vasluiul ne-a egalat la 19 și 20, meritul nostru fiind că am rezistat entuziasmului tribunei. La fel cum a fost și spre finalul meciului, atunci când gazdele s-au apropiat în mai multe rânduri la doar un gol diferență, iar spectatorii luaseră foc.
În aceste momente dificile, clasa lui Esteki, prin golurile lui de kinogramă, ne-au păstrat inițiativa și au câștigat războiul nervilor. Vasluiul a fost prima echipă care a greșit în serie (inclusiv un 7 m, apărat de Richie Freiwald), sub presiunea timpului.
De la 31-32, scorul a devenit în ultimele secunde 31-34, iar în ultima secundă ne-a mai picat un gol pleașcă: atunci când toată lumea credea că meciul se termina, cineva de la noi a aruncat într-o doară spre poarta vasluiană, mingea lovind un jucător de câmp al gazdelor, aflat în semicerc; 7 m, transformat de Dobrincu!
Marcatori
– CSM Vaslui: Youseffinezhad 6, Szoke 5, Pavel 5, Chiratcu 4, Dragon 3, Soare 3, Acatrinei 3, Ionescu 2; antrenor – Raul Fotonea.
– CSM Bacău: Esteki 11, G. Bujor 8, Dospinescu 5, Ganchev 3, Costea 2, Ushal 2, Serhel 2, Dobrincu 1, Belchite 1; antrenor – Leonard Bibirig.
Ne-a mai venit inima la loc! Etapa viitoare, joi, 12 octombrie, de la 17.30, avem meci acasă cu CSM Constanța. Greu de tot! Dar ce n-a fost greu, de cinci ani încoace?
Așa că nu ne temem. Hai Bacăul!
Scroll to top