CSM Știința Bacău – CSO Voluntari 1:3 (-12, -22, 22, 23) / Volei (f), Div. A1

Așa cum am anticipat, Voluntariul s-a prezentat ca o echipă având toate atuurile la victorie: un lot mai numeros și mult mai experimentat, între care numeroase straniere, o medie de talie considerabil superioară. Iar începutul meciului ne-a confirmat temerile, prin faptul că oaspetele au câștigat ușor primul set, nelipsind prea mult ca CSM Știința să nu treacă de 10.
Din setul următor a fost însă o altă poveste. Cu un serviciu mult îmbunătățit și o preluare superioară celei din partidele precedente, băcăuancele au putut construi mai mult și au izbutit mai multe puncte din atac, chiar dacă blocajul advers era foarte înalt. În setul secund, un forcing pe final al Voluntariului a dus la 2-0, deși fetele noastre dăduseră semne de recuperare, înainte de punctul 25 al lui CSO.
Prestația bună a gazdelor a continuat în setul al treilea, cu deosebirea că CSM Știința a fost cea care a izbutit desprinderea pe final. Și a fost o luptă pe muchie de cuțit în setul al patrulea, în care s-a ajuns la 23:23. Voluntariul a reușit punctul 24 și a servit pentru meci. A urmat o minge interminabilă și foarte spectaculoasă, urmărită de public cu sufletul la gură, în care apărătoarele ambelor formații au salvat miraculos în câteva rânduri, dar care s-a terminat cu punct pentru ilfovence.
Păcat! A fost cel mai bun meci de până acum al CSM Știința Bacău. Nu a lipsit mult ca fetele noastre să câștige un punct foarte puțin scontat de către cunoscătorii voleiului. Ar fi fost o mare surpriză, dar pe care CSM Știința ar fi meritat-o! Așa cum a meritat aplauzele de la finalul partidei. Mulțumim publicului pentru susținere! Oricum, progresul echipei noastre de la venirea antrenorului Daniel Banu este vizibil, chiiar și într-un timp scurt, și ne dă mari speranțe că vom evita retrogradarea.
Etapa viitoare, pe 4 februarie, avem meci în deplasare, la CSM București. Este o adversară nu tot atât de redutabilă ca Târgoviște, Rapid sau Voluntari, ultimele noastre adversare, dar care este favorită în fața noastră. Să fim conștienți de acest lucru, dar să sperăm într-un nou mic progres. Hai Bacăul!
Scroll to top