CSM Odorhei – CSM Bacău 32-34 (18-16) / Liga Zimbrilor, et. 14

Am prevestit această victorie și, dacă tot am nimerit-o, ar fi păcat să nu le scoatem ochii cititorilor noștri cu capacitatea noastră de analiză. Chiar și cu riscul ca unii cârcotași să spună că a fost un rezultat normal, previzibil, dată fiind valoarea foarte modestă a gazdelor.
Dar succesul a venit extrem de greu. În prima repriză am fost conduși tot timpul și la orizont apărea spectrul înfrângerii rușionase de la Cluj, din campionatul trecut. Se pare că norocul nostru a fost iranianul Esteki, care nu jucase etapele anterioare și căruia harghitenii nu-i disecaseră jocul, când pregătiseră această partidă.
Sajad a intrat în repriza a doua și le-a marcat o sumedenie de goluri. Aportul său a făcut ca CSM Bacău să egaleze prima dată în meci la 21, iar apoi să preia conducerea, cu 24-23, în minutul 42.
Diferența de scor în favoarea noastră a ajuns chiar și la patru goluri, 30-26 (min. 51) și 34-30 (min. 57). Dar am tremurat serios, deoarece în cele mai bine de trei minute rămase gazdele au înscris de două ori și au ratat și alte atacuri, iar noi am rămas la cota 34.
Bine că s-a terminat cu bine și n-am devenit singura echipă cu pretenții care să pierdem în fața unei nou-promovate. O nou-promovată care nu izbutise, până la noi, să învingă decât lanterna roșie CSM Oradea, la rândul ei o nou-promovată.
Marcatorii CSM Bacău: Dospinescu 7, Ushal 7, Esteki 7, Ganchev 6, G. Bujor 3, M. Bujor 2, Coric 1, Belchite 1; antrenor – Sandu Iacob.
Etapa viitoare, pe 10 decembrie, vom juca acasă cu CSM Focșani. Se vor împlini atunci cinci săptămâni de la ultimul meci pe care l-am disputat la Sala Sporturilor.
Ne este dor de acasă. Va fi meciul la care este organizată și tradiționala colectare de păpuși pentru copiii nevoiași. Vă așteptăm cu drag!
Hai Bacăul!
Scroll to top