CSM Focșani – CSM Bacău 32-31 (19-17) / amical

Partida de la Focșani, desfășurată în fața a 70-80 de spectatori, a avut un ritm foarte ridicat, datorită faptului că nu a existat miza punctelor, ca în campionat. CSM Bacău a evoluat fără Esteki și Dospinescu (ambii accidentați) și cu G. Bujor, Dobrincu, Serhel și M. Bujor incomplet refăcuți după accidentări. Cu toate acestea, CSM Bacău a jucat bine și a avut un tonus ridicat. Au evoluat toți jucătorii care au făcut deplasarea la Focșani și toți jucătorii de câmp, cu excepția lui Serhel, și-au trecut numele pe lista marcatorilor.
Fiind la conducere în primele minute ale meciului (7-4 în min. 11), oaspeții au fost egalați la 10 în min. 15, iar apoi gazdele au avut mereu inițiativa pe tabela de scor. Asta și pentru că trupa lui Leonard Bibirig a jucat cu „temă”, încercând combinații riscante în atacul pozițional, iar asta făcând să primească multe goluri pe contraatac.
A existat chiar un vârf al acestor goluri ușoare ale Focșaniului (care a dus la 27-22, în min. 43), însă băcăuanii au beneficiat de o serie excepțională de parade a lui Tudor Stănescu și au revenit la doar două goluri diferență, apoi la doar un gol în min. 57 (30-29), ba chiar și la posibiltatea de a egala în ultimul minut, dar o pasă greșită a năruit atacul plin de speranțe.
Oricum, scorul nu contează. Importantă a fost impresia generală bună pe care au lăsat-o cele două formații.
Marcatorii CSM Bacău: G. Bujor 8, Belchite 5, Virbauskas 4, Dobrincu 3, Ushal 2, I. Stănescu 2, Brăescu 2, Rogulski 1, M. Bujor 1, Gancev 1, Moisă 1, Costea 1; antrenor – Leonard Bibirig.
A fost a doua partidă amicală a CSM Bacău dinainte de reluarea campionatului. În prima, am pierdut la Suceava cu 34-31. Miercuri, 24 ianuarie, va fi meciul revanșă cu Focșaniul, la Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu”. Urmează a fi stabilită și ora de începere.
Scroll to top