CSM Focșani – CSM Bacău 26-27 (12-14) / Liga Zimbrilor, et. 11

Spuneam, înainte de meci, că suntem la Focșani cu un moral ridicat și vizăm victoria. Chiar așa s-a întâmplat, într-o partidă pe care CSM Bacău a condus-o de la un capăt la celălalt.
Am avut de multe ori trei sau patru goluri în plus pe tabelă. Victoria a fost perfect meritată, deși am avut mari emoții într-un final în care am avut doi oameni mai puțin pe teren, la scorul de 25-27, cu CSM Focșani dispunând de 35 de secunde de atac, după un time-out cerut de Dalibor Cutura.
Doar că gazdele n-au izbutit să marcheze decât un gol, cu 2 secunde înainte de terminarea meciului. Fie au fost parade ale lui Tudor Stănescu (cel mai bun om de pe teren), fie alegeri neinspirate de pătrundere ale focșănenilor, cert este că CSM Bacău a ieșit victorioasă. Au mai fost în timpul meciului momente în care gazdele se apropiau periculos, dar calmul și eficiența jucătorilor noștri – în primul rând, iar uneori ghinionul Focșaniului (7 m pe lângă poartă, bare din poziții clare) i-au păstrat pe CSmeii noștri în avantaj.
Altfel, cine știe?, cu elanul celor care vin din urmă și cu aportul publicului, focșănenii poate că răsturnau scorul. În handbal, e posibil orice. Ne bucurăm că nu s-a întâmplat așa și că echipa care a jucat mai bine a învins!
Marcatori:
– CSM Focșani – Makrischin 7, Yakup 6, Rață 3, Roșu 3, Pavlov 2, Miroiu 2, Trkulja 1, Marijanac 1, Eros 1; antrenor – Dalibor Cutura;
– CSM Bacău – Esteki 8, Costea 4, Serhel 4, Ganchev 4, Dobrincu 2, Rogulski 2, Dospinescu 1, Virbauskas 1, Ushal 1; antrenor – Leonard Bibirig.
Nu avem prea mult timp să ne dezmeticim din aburii victoriei. Miercuri, 22 noiembrie, vom juca la București, cu Steaua, în etapa a 12-a. Iar meciul cu Clujul, din ultima etapă a turului, programat inițial pe 3 decembrie, a fost devansat pentru joi, 30 noiembrie. Suntem cu moralul sus și vrem să mai urcăm un loc, de pe poziția 8, pe care ne-am consolidat-o acum.
Hai Bacăul!!!
Scroll to top