CSM Bucureşti – CSM Bacău 30-22 (14-8)

Regretul unei reveniri incomplete

Am întâlnit o echipă foarte valoroasă, care îşi merită poziţia de lider al handbalului românesc la ora actuală. Echipa noastră n-a intrat pe teren timorată, dar a devenit astfel din cauza replicii primite de la adversar. Apărarea avansată şi compactă a bucureştenilor, eficienţa în atac a lui Esteki (ulterior a lui Onyejekwe) şi paradele între buturi ale lui Ionuţ Ciobanu au fost exasperante pentru tinerii noştri jucători.

Cu toate acestea, o detaşare clară pe tabela de scor s-a produs doar după min. 20, când bucureştenii s-au detaşat la 5 goluri (10-5), iar în min. 26 la 6 goluri (14-8). După pauză, diferenţa de 6 goluri s-a păstrat o vreme, până la 18-12, după care gazdele au mărit diferenţa la 8 goluri (22-14) şi dădeau impresia că vor face scor. Dar Eden Hairi a izbutit să-şi mobilizeze foarte bine jucătorii. Sub deviza “Până la capăt!”, CSmeii noştri au renăscut. In doar 8 minute, au înscris de 6 ori şi au primit un singur gol. Intraseră în teren Păunică, G. Cotinghiu şi Crăciunescu, aducători de suflu proaspăt.

La 23-20, aveam atacul şi am ratat apropierea la 2 goluri dintr-o situaţie clară, primind gol pe contraatac. Am repus mingea repede în joc şi am ratat din nou de pe semicerc. Aceste două ratări au permis Bucureştiului să iasă din corzi. Până în ultimele 90 de secunde, diferenţa pe tabelă a rămas în marja a 4-5 goluri. Vrând foarte mult să obţină un scor strâns, echipa noastră a riscat şi nu i-a ieşit. Cam la fel ca în meciul cu Steaua, am primit 3 goluri într-un minut, dintre care 2 pe contraatac.

Chiar şi rezultatul final a fost aproape acelaşi, 30-22, faţă de 29-22, cu Steaua. Care a fost pentru CSM Bacău partea bună a acestui meci? Prestaţia stranierilor Serhel şi Maksimov (chiar dacă rusul n-a prins multe minute), golurile lui Păunică (amintindu-ne de vremurile sale cele mai bune) şi, mai important, acel “Până la capăt!”, pus în practică şi aducător de respect.

Ar mai fi şi “călirea” cu un adversar de forţă, pentru că va urma unul de acelaşi calibru, Potaissa Turda, peste doar trei zile.

Pentru CSM Bacău au marcat: Maksimov 4, Păunică 4, Serhel 3, G. Cotinhgiu 3, Păunescu 2, Gal 1, M. Cotinghiu 1, Juverdianu 1, Tudorancea 1, Anton 1, Bologa 1; au mai jucat: Tamaş, Crăciunescu – portari, Tărâţă, Dascălu; antrenori: Eden Hairi şi George Călin

Scroll to top