CSM Bacău – U Cluj-Napoca 28-25 (15-16) / Liga Zimbrilor, et. 13

Terminăm turul campionatului pe locul 7 (credem că Suceava nu va putea învinge la 16 goluri diferență, la Focșani), după un meci în care nu ne-am lăsat suporterii să fie liniștiți. Iar asta deoarece Clujul a venit cu temele foarte bine făcute la Bacău.
Formația pregătită de fosta cunoscută internațională Carmen Amariei s-a apărat foarte bine, reducând drastic din eficiența golgeterilor noștri. Așa că am fost obligați să recurgem mai mult la extreme (Dospinescu și-a făcut bine treaba în prima repriză, iar Dobrincu în a doua) și la un inter utilizat mai puțin în trecut (I. Stănescu).
În spatele defensivei clujene, Szopka ne-a adus la disperare, apărând pe bandă din situațiile unu-la-unu cu pivoții noștri. Iar în ofensiva Clujului, Hossu părea de neoprit, cu pătrunderile sau aruncările sale de la 9 m. Astfel, oaspeții au avut inițiativa timp de trei sferturi din meci. La un moment dat, după 25 de minute, conduceau la 5 goluri, 16-11.
Din acel moment a urmat, însă, revenirea băcăuană, lentă, dar implacabilă. CSmeii au recuperat patru goluri până la pauză și au egalat imediat după venirea de la vestiare. Pe fondul marilor noastre ratări (sau ale paradelor excepționale ale lui Szopka), U Cluj a mai reușit o detașare la 2 goluri (20-18, min. 43), dar acel moment nu s-a dovedit a fi unul psihologic.
CSM Bacău a avut puterea să revină și să treacă pentru prima dată în avantaj, doar două minute mai târziu (21-20). Gazdele îl „învățaseră” pe Hossu, care rata cam la fiecare fază, echipa sa fiind mereu sub amenințare de joc pasiv. Și, hop!, Fane Grigoraș coborâse și el obloanele porții noastre!
De partea cealaltă, atacul băcăuan devenea mai eficient, îndeosebi prin Dobrincu, care a fost, în premieră, cel mai bun marcator al nostru. Publicul, din nou extraordinar, ne-a dat și el aripi! Astfel, desprinderea la 3 goluri a venit firesc. Dar specatorii n-au respirat ușurați, deoarece ultimele două minute le-am jucat cu un om în minus, Dobrincu fiind eliminat pentru o aruncare în figura portarului advers.
Două minute, într-o astfel de situație pot fi foarte lungi – suficiente pentru o răsturnare de scor, însă echipa noastră s-a apărat bine și a păstrat posesia cu mullt calm, atunci când a avut atacul. Victorie! Mult mai grea decât ne-am fi așteptat! Dar amănuntul acesta se pierde, în timp. Esențial este scorul final. Victorie!
Marcatori
– CSM Bacău: Dobrincu 7, Esteki 5, Costea 5, I. Stănescu 4, Dospinescu 3, Rogulski 2, Ushal 1, Ganchev 1; antrenor – Leonard Bibibirg;
– U Cluj: Hossu 10, Hrimiuc 5, Ghivil 3, Zahirovic 2, Buciuman 1, Paul 1, Mureșeanu 1, Adoreanu 1, Coman 1; antrenor – Carmen Amariei.
Etapa viitoare, prima a returului, duminică 10 decembrie, jucăm acasă cu CSU Suceava. Știm că va fi un meci greu, nu doar din cauza actualei conjuncturi, ci pentru că așa este tradiția noastră cu sucevenii. Și dacă vorbim de tradiție, va fi în pauza meciului ediția a 17-a a colectării de jucării de pluș pentru copiii săraci ai Bacăului. CSM Bacău a pierdut toate meciurile din Liga Zimbrilor în care a organizat această colectă.
Dar omenia noastră, a băcăuanilor, a fost mereu mai importantă decât scorurile respective, pe care lumea le-a și uitat. În schimb, podeaua acoperită de păpuși, ursuleți, căței, cai, pisici și alte ființe adorabile ale universului copilăresc rămâne amintire pentru o viață.
Vă așteptăm la meciul cu Suceava, dragii noștri suporteri!
Scroll to top