CSM Bacău – Șomuz Fălticeni 3-0 (3-0) / Liga 3, Seria 1, etapa 12

Victoria la o diferență atât de mare este prețioasă din trei motive: primul – pentru că ne îmbunătățește golaverajul și îl strică pe al adversarilor; al doilea – pentru că a fost o revanșă de același nivel cu înfrângerea pe care CSmeii au suferit-o în meciul-tur; al treilea – pentru că Șomuz nu a fost câtuși de puțin un adversar facil. Și dezvoltăm acest al treilea motiv, precizând că oaspeții de pe Letea nu au făcut niciun moment pasul înapoi, chiar și după minutul 26, când au rămas în zece. A fost atunci un acroșaj dur al lui Ciobanu asupra lui Corban, pe care îl scăpase din marcaj, sancționat direct cu cartonaș roșu. Răvășită și până atunci de contraatacurile băcăuane, purtate de Priboi, Cozma și, mai ales, Corban, Șomuz a cedat prima dată în min. 31, atunci când o centrare de pe stânga a fost întoarsă în mijlocul careului de pe partea cealaltă, de către Ștefănescu, iar Corban, după ce a preluat pe poziție viitoare a șutat plasat în colțul lung. Șapte minute mai târziu, Corban, excelent lansat în adâncime, „înțeapă” cu exteriorul pe lângă portarul oaspeților, ieșit în întâmpinare. Iar scorul a căpătat proporții în ultimul minut al reprizei, când o excelentă centrare a lui Cozma îl găsește la bara a doua pe Săvoaia, iar acesta marchează calm, cu capul, pentru 3-0.
Aspectul meciului s-a păstrat neschimbat în repriza secundă – posesie mai bună a Fălticeniului, apărare bine organizată și contraatatcuri veninoase ale băcăuanilor -, cu deosebirea că dominarea teritorială a oaspeților a devenit mai apăsată. Grosz a intervenit excelent de trei ori și a păstrat tabela neschimbată. Portarul băcăuan mai avusese două plonjoane extraordinare în repriza întăi, la unul dintre ele evitând in extremis o lovitură de cap a lui… Săvoaia, venit în sprijinul defensivei, dar gata-gata să comită un autogol de poveste.
La final, aplauze meritate pentru trupa lui Cristi Popovici, care și-a păstrat cu brio poziția secundă în clasament și a convins printr-un joc de calitate. Tot respectul și pentru Șomuz Fălticeni, care deși în inferioritate numerică, devastată sistematic de contrele băcăuane și în pericol de a suferi o înfrângere severă (ceea ce s-a și întâmplat), a ales să joace pe atac și a făcut-o cu multă hotărâre. Mai rar o astfel de atitudine!
Etapa viitoare, tot acasă, cu Miroslava! Ar putea fi a cincea victorie la rând! Hai Bacăul!
Scroll to top