CSM Bacău – Șomuz Fălticeni 1-0 (1-0) / Liga 3, Seria 1, et. 6

Partida a fost neașteptat de dificilă pentru CSM Bacău, iar la final cam toți spectatorii se întrebau cum de Șomuz stă atât de rău în clasament. Formația din Fălticeni a jucat tot timpul ofensiv, a practicat un presing avansat și a avut un tonus fizic foarte bun, până la final.
Totuși, gazdele s-au apărat foarte bine, au închis cam toate culoarele de șut, iar când nu s-a întâmplat asta, Țăranu a fost la post. Iar în atac, CSM Bacău a fost tăioasă, uneori chiar sclipitoare. Una peste alta, o victorie grea, dar cu atât mai frumoasă. Iar situația din clasament o face și foarte importantă.
Ca să exemplificăm, vom spune că în minutele 11, 16, 24 și 27, șuturile lui Pîntea, Ungurianu, Cîrstean și Savin au fost respinse de portarul gazdelor, iar în minutele 14, 20 și 38, CSM Bacău a avut ocazii foarte bune, prin Adăscăliței (deviere cu capul, la un corner, puțin pe lângă bară), Aftanache (șut periculos de la 22 m, ușor lateral stânga) și Unghianu (tot din stânga, un șut plasat în colțul lung, scos cu mare dificultate de Tomache). Ocazia lui Unghianu a fost urmată de un corner executat tot de el, și la care unul dintre apărătorii lui Șomuz a atins mingea cu mâna.
Principalul Marian Alexandru, aflat aproape, a dictat fără ezitare penalty, cu toate protestele oaspeților. În paranteză fie spus, vociferările puternice ale celor de la Șomuz au început din primul minut, la orice fază, iar asta le-a făcut mult rău, pentru că și-au pierdut rapid credibilitatea în ochii arbitrilor. De altfel, antrenorul Daniel Stoica a și fost trimis în tribună, la faza ce a urmat transformării penalty-ului de către Săvoaia, în min. 40, din cauza vehemenței cu care protesta. După pauză, posesia a continuat să fie mai mult a oaspeților, mai ales spre finalul meciului, când tensiunea în careul băcăuan a fost accentuată.
Dar marile ocazii au aparținut CSmeilor noștri. Amintim doar execuția a la Hagi a lui Unghianu, în min. 80, acesta trimițând suprinzător, de la 55, m o boltă perfectă peste Tomache, ieșit în 16 m. Publicul a înlemnit, urmărind balonul ce depășise portarul și se îndrepta spre mijlocul porții, însă mingea a căzut la 1 m în fața liniei de fund și a sărit peste transversală! Oricum, Unghianu a fost aplaudat la scenă deschisă. Putea fi golul campionatului, al tuturor ligilor!
Felicitări, CSM Bacău, pentru victorie! Respect, Șomuz Fălticeni, și multe puncte de-acum încolo!
Și pentru că punctele sunt importante, redăm mai jos rezultatele și clasamentul, lăsându-vă să faceți calcule pe baza prezumpțiilor în privința etapei a 7a.
Liga 3, Seria 1, et. 6 / CSM Bacău – Șomuz Fălticeni 1-0, Foresta Suceava – Știința Miroslava 5-1, Rapid Brodoc – CSM Vaslui 0-2, Bucovina Rădăuți – FC Bacău 0-0, Viitorul Darabani – Aerostar Bacău nu s-a disputat.
Etapa 7 / vineri, 6 octombrie, ora 15: FC Bacău – Foresta Suceava, Aerostar Bacău – Bucovina Rădăuți; sâmbătă, 7 octombrie, ora 15: CSM Vaslui – Viitorul Darabani, Șomuz Fălticeni – Rapid Brodoc, Știința Miroslava – CSM Bacău.
Scroll to top