CSM Bacău – Rapid Brodoc 3-0 (1-0) / Liga 3, Seria 1, et. 9

Cine s-ar fi putut gândi că după 1-9 cu FC Bacău în Cupă, 2-2 cu ulterior-exclusa Viitorul Darabani și 2-4 cu Bucovina Rădăuți, CSM Bacău avea să termine lider la finalul turului? Dar, iată, chiar așa s-a întâmplat, grație unui parcurs aproape perfect în etapele 3-9. Victoria cu Rapid Brodoc a fost cireașa de pe tortul acestui reviriment.
Și ca să fim corecți până la căpat: de menționat și că bugetul de peste 400.000 euro face ca aceste rezultate să fie scontate.
Revenind la meci, trebuie spus că Rapid Brodoc a jucat curajos, pe atac. Dar CSM Bacău i-a opus o apărare perfect organizată. Practic, când oaspeții erau în ofensivă, fiecare dintre ei avea un adversar în față, în orice moment. Nu au găsti nicio breșă, în prima repriză, sperând doar, pentru o fracțiune de secundă, că o centrare respinsă de Ursu în corner putea fi autogol. Iar plecările în atac ale CSmeilor, mai ales prin „ogarii” Corban, Aftanache, Unghianu și Viorică, produceau mereu emoții în careul vasluian. Dar finalizările cu șut au fost puține și nu prea periculoase – atacanții pomeniți și Săvoaia trăgând pe direcția portarului Hriscu. Altfel au stat însă lucrurile în min. 25, la un atac pe partea dreaptă al gazdelor, cu o centrare și două pase succesive spre stânga, avându-l ca punct terminus pe Aftanache, care a finalizat cu un lat puternic, lângă bara din dreapta portarului: 1-0. Imediat după aceea, profitând de buimăceala oaspeților, CSM Bacău a atacat furibund preț de câteva minute, dar n-a mai izbutit să înscrie, în primul rând din cauza portarului, care a respins tot, șuturi și centrări. Iar ultimele 20 de minute ale reprizei au fost copia primelor 25.
Repriza secundă a fost mult mai animată. Cristi Popovici și-a epuizat relativ repde schimbările, introducându-i la pauză pe Moroșanu, Strat și Taciuc, în locul fundașilor-laterali Vlad George Mocanu și Acatrinei (ambii cu cartonaș galben) și a lui Viorică, iar apoi au mai intrat R. Gherasim și Șchiopu, în locul lui Aftanache și Cătău. Gradul de periculozitate la poarta lui Hriscu a crescut considerabil. După zece minute din repriza secundă, o angajare a lui Corban în adâncime a dus la 2-0: Tîrșă îl ajunge pe vârful băcăuan și cu o ultimă sforțare înțeapă mingea spre propriile buturi, fiind însă pe punctul de a înscrie un autogol; Hriscu respinge cu dificultate, iar Corban, care a urmărit mingea, a recuperat și a marcat. Apar și primele ocazii reale ale lui Rapid Brodoc – o intercepție a lui Vlad Mocanu (omonim al fundașului-dreapta băcăuan) și cursa lui de 40 m se termină cu un șut peste poartă, din lateral; un șut puternic al lui Tîrșă este deviat peste transversală de Țăranu. Spre fiinal, oaspeții trec la atac cu toate liniile, dar rămân descoperiți în apărare, iar contraatacurile aerisite ale gazdelor se succed minut de minut. La un astfel de contraatac, în min. 90+3, Taciuc șutează periculos, Hriscu apără, însă jucătorul băcăuan a fost faultat chiar în clipa șutului și se dictează penalty. Execută Unghianu, Hriscu respinge, dar șeptarul băcăuan, precum Corban în min. 55, urmărește balonul și fructifică a doua șansă.
3-0 și redevenim lideri, cu un punct avans față de Foresta Suceava! Pentru ca etapa să ne fie favorabilă până la capăt, FC Bacău a remizat la Rădăuți (2-2), astfel că, în clasament, am ieșit din raza de contact imediat a Bucovinei, distanțându-ne la 5 puncte!
Probabil că vom pierde poziția de lideri etapa viitoare, peste o săptămână, deoarece vom sta (trebuia să jucăm pe „Letea” cu Viitorul Darabani, echipă exclusă din campionat), iar Suceava are acasă cu Rapid Brodoc.
Dar să trăim clipa, mai ales că avem motive de optimism! Hai Bacăul!
P.S. Corectă observația unor cititori: FC Bacău a făcut egal la Vaslui, iar echipa care a remizat cu Bucovina Rădăuți a fost ultima clasată, Șomuz Fălticeni, scor 1-1. Și redăm mai jos clasamentul la zi al seriei.
1. CSM Bacău 8 6 0 2 14- 6 18
2. Foresta Suceava 8 5 2 1 18- 8 17
3. Bucovina Rădăuţi 8 3 4 1 10- 8 13
4. CSM Vaslui 8 3 3 2 13-11 12
5. Aerostar Bacău 8 3 1 4 9-12 10
6. Ştiinţa Miroslava 8 3 0 5 12-14 9
7. FC Bacău 8 2 3 3 11-14 9
8. FC Rapid Brodoc 8 2 1 5 7-13 7
9. Şomuz Fălticeni 8 0 4 4 8-16 4
Scroll to top