CSM Bacău – Potaissa Turda 31-31 (14-15) / Liga Zimbrilor, etapa 10

Suspansul, la Sala Sporturilor, s-a instalat din nou până în ultima secundă, când s-a consumat un atac al Potaissei, cu aruncarea lui Pințoiu, apărată de Fane Grigoraș. Câteva secunde mai devreme, gazdele rataseră un atac care putea fi cel al victoriei. Nu a fost să câștigăm, ca în meciul precedent, cu Suceava, dar nici nu am fi meritat să pierdem. Nu de alta, dar ar fi fost o înfrângere amară, cauzată de un arbitraj cu o tentă contra noastră.
Altminteri, meciul a fost unul senzațional, cu nu mai puțin de zece răsturnări de scor (1-0, 1-3, 7-6, 10-11, 13-11, 14-16, 19-17, 25-26, 28-27, 29-30, 31-30), plus 20 de situații de egalitate și un final nebun, cu sufletul la gură. Cei doi antrenori, Sandu Iacob și Horațiu Gal, și-au păstrat câte un time-out pentru ultimele secunde, spre a ticlui atacuri la baionetă, decisive. Ce tensiune! Dar și ce rezistență în apărare a ambelor formații!
Bacăul și Turda au mers umăr la umăr și niciuna n-a izbutit să-și valorifice situațiile de a se desprinde la mai mult de două goluri. Publlicul💕💞💕, ca de obicei, a fost de nota 10 și ar fi meritat din nou să fie „jucătorul meciului”, onoare care i-a revenit lui Sajjad Esteki.
Iranianul nu doar că a fost productiv, dar a și impresionat prin tehnicitate, capitol la care a fost remarcat și colegul său Serhel. Și dacă am ajuns la capitolul ”măiestrie”, nu putem să nu pomenim de două recuperări extrem de subtile în apărare, ceva cam ca în baschet, avându-i ca autori pe Serhel și G. Bujor. Astfel de goluri și deposedări au aruncat tribuna în aer și fac o excelentă propagandă handbalului!
Marcatori
– CSM Bacău: Esteki 12, Serhel 7, Ganchev 4, Dospinescu 3, Ushal 3, Coric 1, Dobrincu 1; antrenor – Sandu Iacob;
– Potaissa Turda: Ghiță 8, Talas 6, Ghivil 5, Pop 5, Pințoiu 3, Groff 2, Vojvodic 2; antrenor – Horațiu Gal.
Coincidențe extraordinare s-au întâmplat în această etapă: meciurile echipelor din sectorul 6-10 al clasamentului (CSU Suceava – Steaua, CSM Bacău – Potaissa Turda, CSM Constanța – HC Buzău) s-au încheiat cu același scor, 31-31, la capătul unor evoluții dramatice! Evident, asta a păstrat neatinsă configurația clasamentului în acea zonă.
Jucăm etapa viitoare la Buzău, contra unei echipe aflate, oarecum, pe val, după surpriza pe care a produs-o la Constanța și după „aproape egalul” de pe terenul lui CSM București. Dar și noi venim după victoria cu Suceava și „aproape victoria” cu Turda. E timpul și pentru suspans cu puncte din deplasare. Hai Bacăul‼️‼️‼️
Scroll to top