CSM Bacău – Potaissa Turda: 30-36 (16-17)

Spectacol, dar nu victorie

Am condus-o pe câşigatoarea Cupei Challenge şi medaliată cu bronz în campionat doar o singură dată în tot meciul, cu 1-0. Am fost învinşi apoi de băcăuanii Turdei, Rotaru şi Ghiţă, dar mai ales de portarul Potaissei, Irimuş. Cu toate acestea, CSmeii Bacăului au avut momente foarte bune în ultima treime a primei reprize, când au redus diferenţa pe tabelă de la 7 goluri la unul singur.

A fost perioada fastă a lui Crăciunescu, care a stopat mărirea diferenţei de scor (colegii săi continuând să rateze faţă în faţa cu portarul Turdei). Pe lână paradele dintre buturi, portarul nostru a marcat un alt gol din propriul semicerc, precedentul întâmplându-se în partida cu Steaua. Crăciunescu a dat tonul revirimentului băcăuan, alimentat şi de un public extraordinar. Trendul de dinainte de pauză n-a continuat însă în repriza secundă. Turda s-a distanţat constant pe tabela de scor, în aceeaşi manieră că în primele 20 de minute. De data aceasta, n-a mai fost un jucător care să dea tonul unei reveniri.

Experienţă şi siguranţă în joc a oaspeţilor le-a adus o victoria. Doar în ultimele 9 minute, am izbutit să reducem diferenţa de la 9 la 6 goluri.

Pe ansamblu, a fost un meci foarte frumos, iar spectatorii au aplaudat cu multă căldură echipa noastră.

Marcatori:

– CSM Bacău: Tudorancea 7, Tarâţă 6, Juverdianu 4, Serhel 3, Păunică 3, M. Cotinghiu 2, Gal 2, Maksimov 1, G. Cotinghiu 1, Crăciunescu 1; au mai jucat Tamas, Freiwald – portari, Bologa, Păunescu, Anton, Dascălu; antrenori: Eden Hairi şi George Călin;

– Potaissa Turda: Rotaru 7, Cântec 7, Pavel 5, Ghiţă 4, Talas 4, Lazăr 3, Szoke 2, Pop 2, Pinţoiu 1, Ignat 1; antrenor: Horaţiu Gal.

Declaraţii după meci

– Eden Hairi, antrenor CSM Bacău: “Felicit echipa Turdei pentru victorie. S-a demonstrat că Potaissa are jucători bine instruiţi şi concentraţi asupra meciului. Turda aştiut că va avea un meci greu şi şi-a luat absolut toate măsurile pentru a câştiga. Din păcate pentru noi, la fel ca în meciul cu CSM Bucureşti, n-am ştiut să gestionăm perioada de revenire pe care am avut-o. Cheia meciului consider că a fost prestaţia lui Irimuş. De altfel, prin Tudorancea, noi am avut o mult mai bună eficienţă din aruncări de la 10 m decât de pe semicerc, din poziţie unu la unu cu Irimuş. Multumim din inimăpublicului băcăuan, care este extraordinar. De aceea ne pare şi mai rău pentru această înfrângere”.

– Horaţiu Gal, antrenor Potaissa Turda: “Felicit tânăra echipă băcauană pentru prestaţia de azi, pentru revenirea din prima repriză. Mă bucur să regăsesc aici o atmosferă frumoasă, o echipă care este pe drumul cel bun, ajutată şi de conducerea locală. Sper ca Bacăul să redevină forţa care a fost în handbalul românesc până în urmă cu câţiva ani. Până la urmă însă, experienţa echipei mele şi-a spus cuvântul. Cred că diferenţa în acest meci a fost făcută de defensiva noastră”.

– Ionuţ Rotaru, Potaissa Turda: “A fost o revenire emoţionantă în Bacău, dar mă bucur că punctele au rămas la noi. Ii multumesc publicului băcăuan pentru că m-a primit atât de călduros, că şi-a amintit de mine, şi îl asigur că îmi amintesc şi eu de el cu mult drag, de multe ori”.

– Eugen Crăciunescu, CSM Bacău: “Vreau să mulțumesc spectatorilor pentru încurajările pe care le-am primit şi care ne-au făcut la un moment dat să revenim de la şapte goluri. Pentru noi, aplauzele au contat foarte mult. Imi felicit şi colegii pentru că au luptat. Imi felicitşi coechipierii pentru că au luptat până la capăt în faţa medaliatei cu bronz din campionatul trecut şi câştigătoare a Challenge Cup”.

Galerie foto: aici.

Scroll to top