CSM Bacău – Politehnica Timișoara 34-28 (16-13) / Liga Zimbrilor, et. 26 (ultima)

Cu această victorie clară, CSM Bacău a scăpat de emoțiile barajului de menținere/promovare și urcă cel puțin două poziții în clasamentul final, față de locul 11 pe care se situa înaintea ultimei etape. E drept, mai sunt de disputat sâmbătă partidele CSU Suceava – HC Buzău și CSM Vaslui – CSM Focșani, dar Vasluiul și Buzăul doar ne pot ajunge la puncte, iar la „directele” cu ele suntem superiori. În cazul în care Suceava nu câștigă împotriva Buzăului, vom ocupa locul 8!
Referitor la meci, CSM Bacău a fost echipa mai bună, care s-a desprins la trei goluri (10-7), în min. 21, după un început de meci echilibrat. Iar de-atunci, băcăuanii au condus până la finalul partidei, ajungând la o diferență maximă de 10 goluri – 32-22 în min. 55, 33-23 în min. 56. Toată echipa a jucat bine, din care trei jucători – Fane Grigoraș, Gabi Bujor și Sajad Esteki -, foarte bine.
Publicul a fost din nou al optulea nostru jucător și le mulțumim specatorilor pentru susținerea din întreg campionatul, dar și pentru răbdare și înțelegere, atunci când a fost cazul.
Timișoara, care nu mai putea evita barajul, a mers mult pe mâna tinerilor, conservându-și forțele pentru baraj și pregătindu-și încă din această perioadă evoluția din campionatul viitor. Oaspeții au tras în prima treime a meciului, dar apoi s-au resemnat, vâzând că nu-și pot împiedica adversarii să plece înainte. La fel ca la noi, cel mai bun jucător al timișorenilor a fost portarul – Claudiu Pal.
O accidentare foarte îngrijorătoare s-a petrecut în min. 51, când Ianus Dumitrescu, plonjând să intercepteze o minge trimisă pe contraatac către Dospinescu, s-a lovit cu ceafa de mantinelă, rămânând inconștient minute bune. Jucătorul timișorean și-a revenit în simțiri, într-un târziu, dar a râmas întins pe targă și a fost dus la spital.
Marcatori
– CSM Bacău: Esteki 7, G. Bujor 6, Dospinescu 6, Ushal 5, Ganchev 3, Belchite 2, Rotaru 1, Coric 1, Dobrincu 1, Brăescu 1, Stănescu 1; antrenori – Sandu Iacob, Leonard Bibirig;
– Poli Timișoara: Bordeanu 7, Moldovan 4, Chira 4, Sadoveac 3, Cristescu 3, Bran 2, Trif 2, Ignat 2, Baican 1; antrenor – F. Rohozneanu.
Rămâne de văzut dacă vom termina pe 9 sau pe 8. Indiferent de asta, meciuri oficiale nu vom mai avea timp de aproximativ trei luni. Așteptăm cu interes noua ediție de campionat a Ligii Zimbrilor, iar până atunci le urăm jucătorilor și antrenorilor VACANȚĂ PLĂCUTĂ!
Scroll to top