CSM Bacău – Minaur Baia Mare 27-27 (12-14) / Liga Zimbrilor, et. X

A fost un meci al apărărilor, un meci echilibrat, cu CSM Bacău conducând timp de 25 de minute în repriza întâi și cu Minaur având apoi avantaj pe tabelă până în ultimul minut.
A fost un meci în care extraordinarul public a dat puteri echipei noastre, aflată la un moment dat într-o situație dificilă, cu patru goluri de recuperat (17-21, 19-23, 20-24 în min. 46).
Egalarea a venit cu doar 30 de secunde înainte de final, prin Esteki, cu o bombă de la distanță. Consternare, însă: mai erau doar 10 secunde și Da Silva a trecut-o din nou pe Minaur în avantaj, pătrunzând vijelios pe semicerc, pe poziție de inter-dreapta.
Cu patru secunde înainte de final, CSM Bacău a beneficiat de o aruncare de la 9 m, iar din combinația ce a urmat Esteki și-a făcut loc undeva spre extrema dreaptă, de unde a trimis puternic în vinclu, în ultima secundă! Mingea s-a strecurat, nu se știe cum, printre brațele a doi băimăreni!
Au mai fost astfel de rezultate obținute la limită, dar acesta e aparte prin faptul că l-am obținut contra lui Minaur – o echipă de top a României, ce venea după șapte victorii consecutive! Punctul smuls în ultima secundă, grație execuției de mare clasă a lui Esteki, a fost ceva la care nicio echipă n-ar fi sperat și probabil că puține echipe vor reuși să imite CSM Bacău.
Cum spuneam, a fost o partidă a apărărilor. Tudor Stănescu a făcut din nou un meci foarte bun între buturile noastre, cu precizarea că defensiva din fața sa i-a ușurat multe dintre intervenții. A fost meciul în care l-am regăsit pe polonezul Rogluski bine integrat în apărarea noastră. L-am câștigat pe el, dar din păcate se pare că l-am pierdut, pentru mult timp, pe Gabriel Bujor – un jucător foarte important al CSM Bacău, suspect de ruptură de ligament – în urma unei accidentări suferite în min. 12.
Marcatori
– CSM Bacău: Esteki 12, Dobrincu 4, Dospinescu 3, G. Bujor 2, Ushal 2, Ganchev 2, M. Bujor 1, Virbauskas 1; antrenor – Leonard Bibirig;
– Minaur Baia Mare: Cumpănici 7, Kotrc 7, Da Silva Molino 4, Nagy 3, Cip 3, Botea 2, Fotache 1; antrenor – Alexandru Sabou.
Etapa viitoare, duminică 18 nov. ora 19, avem meci la Focșani. Greu, dar suntem cu moralul ridicat. Hai Bacăul!
Scroll to top