CSM Bacău – Minaur Baia Mare 25-32 (12-15) / Liga Zimbrilor, et. 5

Meciul a fost echilibrat în prima repriză și doar câteva greșeli în atac ale gazdelor, pe final, au făcut ca Minaur să aibă la pauză un avantaj de trei goluri. Cu Fane Grigoraș în zi bună și cu un joc acceptabil al jucătorilor de câmp, spectatorii se așteptau la o răsturnare de situație după pauză. Dar a urmat deziluzia. În primele zece minute de după reluare, băcăuanii au ratat în toate felurile posibile, iar acel 12 de pe tabelă, din dreptul lor, a rămas încremenit.
De partea cealaltă, Minaur a mărit diferența cu un gol, apoi cu încă unul și tot așa… Până la opt goluri avantaj. Jucătorii băcăuani păreau anesteziați, iar publicul aștepta un declic care să readucă jocul la „normal”. Abia în minutul 40 a izbutit Ionuț Rotaru să înscrie golul 13, dar oaspeții au înscris imediat de două ori, până la un avans maxim de zece goluri, iar abia apoi jocul s-a reechilibrat.
Dar zarurile fuseseră aruncate. Având patru-cinci jucători în stare să facă oricând difernța, Minaur și-a gestionat bine avantajul, astfel că CSM Bacău nu a izbutit să se apropie la mai puțin de șase goluri (18-24, 23-29, 25-31). Antrenorul Sandu Iacob a încercat atacuri cu șapte jucători, dat toate au eșuat, astfel că am primit și două goluri din poartă în poartă, plus alte trei cu poarta goală.
A fost greu pentru sponsorul Simba Invest să hotărască jucătorul meciului, din echipa băimăreană; opțiunea finală a fost Mănescu. De la noi, doar patru jucători s-au ridicat la nivelul meciului: portarii Grigoraș și Freiwald, Serhel și G. Bujor.
Marcatori
CSM Bacău: G. Bujor 6, Serhel 4, Dobrincu 4, Ushal 2, Belchite 2, Rotaru 1, Dospinescu 1, Ganchev 1, Stănescu 1; antrenor – Sandu Iacob;
Minaur: Da Silva 6, Vujovic 3, Căbuț 3, Kotrc 3, Bera 3, Nagy 2, Mănescu 2, Buzogany 2, Buguleț 1, Pop 1, Vujic 1; antrenor – A. Sabou.
A fost cel mai slab meci al nostru în această ediție de campionat, dar și în fața celui mai puternic adversar întâlnit. Vinerea care vine, pe 30 septembrie, avem meci la București, cu CSM. Nu va fi ușor, dar vom lupta pentru reabilitare. Hai Bacăul!
Scroll to top