CSM Bacău – HCF Piatra Neamț 33-19 (20-10) / Cupa României „Râureni”, feminin, tur preliminar

Fetele de la CSM Bacău au disputat ultimul meci din an la Sala Sporturilor, reușind, cu acest prilej, să și-l aconteze și pe primul din 2024. Succesul categoric contra formației din Piatra Neamț le-a adus calificarea în primul tur al Cupei României, în care o vor avea ca adversară pe Spartac București, pe 6 ianuarie.
Meciul trebuia să se dispute în Capitală, dar Spartac nu are o sală disponibilă pentru găzduirea partidei, astfel că întâlnirea va avea loc la Bacău.
Revenind la meciul cu HC Femina Piatra Neamț, trebuie spus că primele 20 de minute nu anunțau cu nimic dezechilibrul din următoarele două treimi ale meciului. S-a mers cap la cap pe tabela de scor, cele două formații trecând pe rând la conducere.
Liga Lazăr, de la oaspete, a izbutit o performanță rară la orice nivel, marcând primele cinci goluri ale echipei sale și șapte dintre primele opt! A fost însă suficient ca pivotului nemțean să i se acorde „atenția” cuvenită pentru ca dezechilibrul să-și facă loc în partidă. De la 11-10 pentru CSM Bacău în min. 21, gazdele au mai marcat până la pauză de nouă ori, fără să primească vreun gol.
Practic, soarta meciului a fost hotărâtă în aceste zece minute, diferența crescând foarte lent după pauză.
Ne bucurăm că le-am văzut pe fetele noastre cu poftă de joc, izbutind și câteva goluri spectaculoase, și cu unitatea de grup neștirbită, în condițiile în care campionatul s-a desfășurat cu mari pauze între etapele și-așa puține.
Marcatoare
– CSM Bacău: Butnariu 6, Verdeș 5, Todeilă 4, Dany Bârsan 4, Pădurariu 3, Poiană-Țârdea 3, Hermeziu 2, Daria Bârsan 2, Vlad 1, Agrigoroaiei 1, Solonțanu 1, Măgirescu 1, Sofron, Manoilă, Bordeianu, Albu; antrenor – Adi Brezan;
– HCF Piatra Neamț; Lazăr 9, Mihăiasa 4, Dumitriu 2, Nica 1, Ioniță 1, Grigoraș 1, Cojocaru 1; antrrenor – Dan Valentin.
Sperăm să trecem și de Spartac București, pentru a aduce la Bacău o echipă de Liga Florilor, la fel ca anul trecut!
Altminteri, felicitări handbalistelor noastre pentru un tur bun de campionat, la capătul căruia ocupă locul 4. Dar s-a văzut o muncă asiduă, în care multe dintre jucătoare au făcut vizibil saltul de juniorat la senioare. Avem, în continuare, speranțe în această formație frumoasă sub toate aspectele!
La Mulți Ani! și vacanță frumoasă alături de cei dragi vouă, fetelor!
Scroll to top