CSM Bacău – HC Buzău 30-28 (14-12) / Liga Zimbrilor, et. 4

Meciul a avut un final ușor dramatic, cu oaspeții străduindu-se să recupereze trei goluri într-un minut. Nu au reușit decât să se apropie la o lungime, pentru a mai primi un gol cu două secunde înainte de ultimul fluier. Dar această încercare disperată a avut un grad mare de spectaculozitate și a ținut publicul cu sufletul la gură.
Până atunci, CSM Bacău avusese inițiativa. CSmeii lui Bibirig au condus permanent de-a lungul primei reprize, chiar și la cinci goluri diferență (13-8), având în Tudor Stănescu (cu aproape 50% procentaj de mingi parate) și Florin Dospinescu (fără greșeală) principalele atuuri. Nu-i vorbă, toată echipa jucase bine, în fața unei adversare de mare potențial, cum este Buzăul.
Am avut cinci goluri avantaj și în repriza secundă (, iar 19-14, 20-15 în min. 38), astfel încât căderea din meciul cu Timișoara părea să rămână doar un accident inexplicabil. Dar Buzăul si-a ridicat mult nivelul și a reușit să ne egaleze la 22, în min. 50. Marele merit al echipei noastre este că și-a păstrat calmul și luciditatea, izbutind rapid să treacă din nou la timonă. Singura egalitate din meci a fost atunci, la 22, CSM Bacău distanțându-se iarăși la două-rei goluri, situație cu care s-a intrat în min. 60, despre care am vorbit. Bielorușii Serhel și Ushal au ieșit în evidență în această perioadă de zece minute, la fel ca Tudor Stănescu.
O victorie frumoasă, muncită, meritată, care ne dă aer într-o ediție de campionat ce se anunță sufocantă pentru toate echipele. Și trei puncte foarte prețioase, în condițiile în care anticipăm că Buzăul va fi o încercare grea pentru multe formații din Liga Zimbrilor. Publicul, mai numeros decât de obicei, a fost din nou extraordinar. Îi mulțumim pentru susținere și ne bucurăm că i-am oferit satisfacția victoriei!
Marcatori
CSM Bacău – Serhel 7, Ushal 6, Esteki 5, Dospinescu 4, Costea 4, G. Bujor 2, Ganchev 2; antrenor – Leonard Bibirig;
HC Buzău – Mosic 6, Malasinskas 5, Dumitrana 4, Broască 4, Bejinariu 3, Mitrovic 2, Mitic 1, Păunescu 1, Barros 1, Anton 1; antrenor – Gabriel Armanu.
Etapa viitoare avem meci greu la Sighișoara. Nou-promovata are înfrângeri pe linie până acum, dar a jucat bine în trei dintre cele patru etape scurse, iar lumea handbalului se așteaptă să spargă gheața. Dar nu vrem s-o facă în meciul cu noi! Mergem cu încredere! Hai Bacăul!
Scroll to top