CSM Bacău – HC Buzău 24-24 (11-13) / Liga Zimbrilor, et. 24

A fost un meci conform așteptărilor, adică disputat cu maximă ambiție și foarte echilibrat. CSmeii au fost la conducere timp de aproape o repriză, avându-l ca vârf de lance pe Dospinescu, care în această partidă a fost fără greșeală! Perfect a fost și G. Bujor, cu precizarea că a înscris mai puțin decât Dospinescu. Dar finalul de repriză al buzoienilor a fost mai bun și i-a trimis la cabine în avantaj.
Oaspeții au început bine repriza secundă, distanțându-se chiar și la patru goluri diferență, 18-14. Având în Mitrovic un dispecer foarte bun, care i-a pus bine în valoare pe Dumitrana, Glendza și Anton, Buzăul părea că va fi la conducere până la final. Dar, cu o imensă sforțare de voință și cu un masiv sprijin din partea publicului, CSM Bacău a recuperat milimetru cu milimetru, ducând o eroică luptă în defensivă. Iar atât de dorita egalare s-a produs cu trei minute înainte de final, 24-24, la capătul unui contraatac finalizat de G. Bujor. Acesta a fost și scorul final, deoarece niciuna dintre cele două formații nu a mai înscris. Tensiunea a ajuns la apogeu în ultimul minut.
Bacăul a ratat un atac, când mai erau doar 30 de secunde, iar la acțiunea imediat următoare, HC Buzău a obținut un 7 m. Dar Fane Grigoraș a apărat, devenind eroul meciului! CSM Bacău a avut 14 secunde la dispoziție pentru a marca golul victoriei, însă nimeni nu a fost suficient de decis pentru a arunca la poartă. A făcut-o Ganchev, în ultima secundă, din aruncare de la 9 m, cu zid în față, fără șanse reale de a-l învinge pe Crăciunescu.
Marcatori
– CSM Bacău: Dospinescu 7, G. Bujor 4, Ganchev 4, Serhel 3, Belchite 3, Coric 1, Ushal 1, Esteki 1; antrenor – Sandu Iacob;
– HC Buzău: Glendza 6, Dumitrana 5, Anton 5, Barros 4, Mitrovic 2, Mane 1, Mironescu 1; antrenor – Gabriel Armanu.
Buzăul a fost mai aproape de victorie, deoarece a avut un 7 m; pe de altă parte, și Bacăul putea învinge, având ultimul atac și suficiente secunde la dispoziție. În condițiile unui arbitraj contestat de ambele părți, dar la care arbitrii Stark și Ștefan ar putea demonstra cu regulamentul handbalului în mâini că nu au greșit, rezultatul ni se pare just.
Culmea!, jocul rezultatelor din etapă a făcut ca sectorul 8-14 al clasamentului LZ să rămână aproape neschimbat. Un singur salt – Vasluiul (27-25 cu Poli Timișoara) a trecut pe 9, în locul Buzăului, pe care pe care l-a egalat la puncte și l-a depășit la golaveraj. Dramă la Suceava (28-29 acasă, cu Turda), care n-a reușit să egaleze, deși a avut mai bine de două minute la dispoziție pentru un gol izbăvitor.
Dar etapa viitoare, este posibil ca CSM Bacău să cadă trei locuri, deoarece are meci cu Dinamo, iar Vasluiul, Buzăul și Suceava au partide mult mai ușoare, cu Odorhei, Turda și, respectiv, Oradea. Totuși, să nu cădem în păcatul așteptării drobului de sare. Hai Bacăul!
Scroll to top