CSM Bacău – Foresta Suceava 2-1 (2-0) / Liga 3, play-off, et. 9 (ultima)

Pentru o echipă retrogradată, reprimită în L3 și alcătuită în săptămâna premergătoare actualei ediții de campionat, participarea în play-off și încheierea pe onorantul loc 3 credem că este o realizare deosebită.
Cu atât mai mult ne bucură, cu cât acești jucători și antrenori au încheiat cu o victorie contra liderului Foresta Suceava. A fost o victorie meritată, obținută după o primă repriză foarte bună, în care au atacat permanent și au ratat o primă ocazie mare prin Antal, care în min. 27 a trimis de pe stânga, din unghi, o minge care a depășit portarul și a șters transversala. Zece minute mai târziu, dintr-o lovitură liberă, dintr-un unghi la fel de închis, dar de pe dreapta, Săvoaia a deschis scorul, portarul sucevean fiind fără replică și de data aceasta.
A fost ca o răzbunare a soartei, dacă ne amintim că în urmă cu șase etape, pe același stadion, Filip marcase golul victoriei sucevene dintr-o poziție identică. Revenind la actualitate, min. 43 a consemnat un penalty pentru CSM Bacău, în urma unui fault în careu iscat de o greșeală a portarului oaspeților. A transformat, cu oarece emoții, Zaharia.
Sucevenii au început repriza secundă aruncându-se în atac. Timp de 20 de minute nu au izbutit să reducă din diferență și au cedat inițiativa gazdelor, care au avut câteva incursiuni deosebit de tăioase spre careul Forestei.
Spre final, când se părea că toată lumea e resemnată cu scorul de 2-0, Suceava a lovit letal. Mai întâi – un șut de la distanță, respins greu de Grosz, în lateral, dar Munteanu a urmărit mingea și a marcat din apropiere. După două minute, în min. 89, același jucător, aflat singur în centrul careului băcăuan, a trimis în bara laterală! Cât pe ce ca CSM Bacău să scape victoria! Ar fi fost păcat să pierdem două puncte, iar o dată cu ele și locul 3 – asta deoarece Bucovina Rădăuți a învins Ceahlăul cu 5-2.
Ne despărțim pentru aproximativ trei luni de fotbaliștii noștri. Felicitări jucătorilor, lui Cristi Popovici și celorlalți antrenori, managerului Dragoș Boboc!
Ne-au lăsat o impresie frumoasă și, mai mult decât atât, deja ne-au umplut de speranțe pentru promovarea de la anul. Așa că abia așteptăm să ne întoarcem pe Letea. Hai Bacăul!
Scroll to top