CSM Bacău – Foresta Suceava 1-2 (1-0) / Liga 3, play-off, et. 3

A fost al doilea meci consecutiv în care CSM Bacău a condus la pauză, după o primă repriză bună, dar a jucat repriza secundă la conservarea rezultatului, eșuând.
Contra liderului, aveam motive de optimism după primele 45 de minute. Suceava a avut doar două jumătăți de ocazie, la două cornere, când atacanții săi au reușit să reia cu capul centrările din colț, dar au trimis la doi metri pe lângă poarta lui Grosz. Foresta a dominat teritorial, însă gazdele s-au apărat cu luciditate.
Mai mult, CSM Bacău a avut câteva contraatacuri foarte tăioase, iar două dintre ele puteau face 2-0, după ce scorul fusese deschis de Zaharia, care, la un corner, a împins în poartă o centrare ușor deviată de un coechipier. La contraatacurile evocate, Corban trecuse de portar, dar și-a prelungit prea mult balonul și a ajuns într-un unghi dificil, iar Zaharia ajunsese față în față cu portarul sucevean, tot pe dreapta, dar a preferat o pasă fără adresă unui șut sănătos spre poartă.
După pauză, Suceava s-a instalat ferm în terenul băcăuan, iar gazdele au comis imensa eroare de a renunța cam după un sfert de oră la orice intenție ofensivă. Doar mingi respinse în față și atacuri sucevene care se declanșau iar și iar. Astfel, oaspeții au jucat din ce în ce mai dezinvolt, în timp ce la băcăuani au început să apară greșelile (gafele, chiar), din care au rezultat ocazii de gol la poarta lui Grosz.
Iar inevitabilul s-a produs în min. 81, la o fază fixă, când Chika a fructificat o centrare de pe stânga. Doar patru minute mai tâziu, Filip, tot din lovitură liberă, din unghi, de lângă tușa din dreapta, a trimis o centrare (șut?) direct în colțul lung al porții băcăuane, în plasa laterală. Cam ca Ilie Dumitrescu în meciul cu Argentina, dar de pe extrema cealaltă!
Degeaba a revenit CSM Bacău pe poziții mai avansate în ultimele minute, era prea târziu pentru a-și găsi claritatea necesară!
Înfrângerea ne depărtează la patru puncte de baraj, deoarece Ceahlăul a câștigat dramatic, în ultimul minut, la Rădăuți cu 2-1. Totuși, avem în continuare două meciuri pe teren propriu, dintre care unul chiar împotriva Ceahlăului.
Diferența poate fi depășită sau redusă la doar un punct, înaintea disputării ultimelor patru etape. Dar pentru asta avem nevoie de 90 de minute bune în fiecare dintre cele două meciuri, cu Rădăuțiul și Ceahlăul Piatra Neamț. Cu jumătăți de măsură nu merge!
Am mai câștigat, nu demult, împotriva acestor formații și cu siguranță le-am putea învinge din nou. Capul sus, băieți! Hai Bacăul!
Scroll to top