CSM Bacău – Dinamo 29-40 (12-22) / Liga Zimbrilor, et. 16

Conform așteptărilor, Dinamo a învins fără mari probleme. CSM Bacău rămâne cu primele 17 minute, în care a jucat de la egal la egal cu campioana (scorul a fost 7-7) și cu alte momente bune din meci. Deznodământul putea fi ghicit înainte de primul fluier, comparând media de înălțime a celor două formațiii.
Băcăuanii păreau juniori, în comparație cu oaspeții. Iar după cum s-a văzut, bucureștenii n-au impresionat doar prin talie, ci și prin forță, viteză, tehnică și cooperare, atât în atac, cât mai ales în apărare. Jocul unei astfel de echipe pare teribil de simplu și eficient, dar și intimidant, pentru că obligă adversarii să comită numeroase greșeli. Iar Bacăul, deși a dat un răspuns demn, a și greșit de multe ori.
Totuși, Dinamo a avut nevoie de prima sa garnitură pentru a se desprinde la zece goluri. După care, antrenorul Xavi Pascual, ca un comandant ce constată că trage cu tunurile în vrăbii, i-a scos pe „greii” Kuduz, Kasparek și Kukic, dând minute altora mai puțin titrați – nu-i vorbă, și aceștia foarte buni. Drept urmare, diferența de scor s-a oprit cam la zece, fiind stricată în ultima secundă de un gol dinamovist înscris când mai toată lumea terminase meciiul.
Publicul, venit în număr destul de mare (700-800 de spectatori) a fost generos cu aplauzele și înțelegător cu echipa noastră, fapt pentru care îi mulțumim!
Marcatori
– CSM Bacău: Serhel 5, I. Stănescu 4, Ushal 4, Rogulski 3, M. Bujor 2, G. Bujor 2, Costea 2, Dobrincu 2, Esteki 2, Belchite 1; antrenor – Leonard Bibirig;
– Dinamo: Zeinelabedin 8, Negru 7, Buguleț 5, Kasparek 4, Kuduz 4, Dedu 3, Stanciuc 3, Akimenko 2, Cenic 1, Cindric 1, Kukic 1, Bokhan 1; antrenor – Xavier Pascual.
Pe 18 februarie avem meci la Buzău. Va fi mai greu decât cu Dinamo, pentru că suntem nevoiți să avem așteptări mult mai mari, dar contra unei echipe de cupe europene, cum se anunță că va fi Buzăul la toamnă.
Important va fi să avem tot lotul valid (Dospinescu n-a jucat, iar Serhel era să fie decapitat de Akimenko, cu o „cravată” pentru care dinamovistul ar fi meritat o eliminare de 200 de minute) și cu moralul refăcut. Hai Bacăul!”
Scroll to top