CSM Bacău – Dinamo 28-34 (14-18) / Liga Zimbrilor, et. 25

Victoria lui Dinamo nu a fost niciun moment în pericol, formația campioană dând impresia că poate marca în orice moment și din toate unghiurile. Cu siguranță, Dinamo a fost cu cel puțin o clasă peste oricare dintre celelalte adversare pe care le-am avut.
De aceea, diferența de doar șase goluri la care am pierdut ni se pare onorantă. Iar aspectul jocului, lipsit de durități și încrâncenare, a plăcut publicului băcăuan – cunoscător și realist, care nu-și făcea iluzii în privința rezultatului final.
Sumedenia de goluri marcate a fost condimentată cu numeroase bare și parade ale portarilor celor două echipe. Dintre toate golurile, au fost trei de o frumusețe rară: o aeriană a lui Dinamo – total neașteptată în acel moment, o aruncare de la șold a lui Esteki sub bară, și un gol din extremă al lui Brăescu – după trei fente în aer și o „învârtită” din încheietură. Una peste alta, un meci agreabil, pentru spectatori.
Marcatori
– CSM Bacău: Esteki 11, Ushal 5, Stănescu 3, Dospinescu 2, Costea 2, Ganchev 2, Dobrincu 1, Belchite 1, Brăescu 1; antrenor – Sandu Iacob;
– Dinamo: Al Zeinelabedin 9, Da Silva 4, Ghionea 5, Negru 3, Bokhan 3, Kukic 2, Kasparek 2, Humet 2, Militaru 2, Sorhaindo 1; antrenor – Xavier Pascual.
CSM Bacău a avut un pic de noroc în această etapă de egalul Vasluiului la Odorhei și de victoria dramatică a Constanței la Timișoara. E drept, am căzut două locuri, până pe 10, deoarece Suceava a câștigat la Oradea.
Suntem, totuși, la egalitate de puncte cu cele două care au trecut în fața noastră (Suceava și Vasluiul), și mai este de văzut ce va face Buzăul cu Potaissa, joi. Dacă va fi egal, vor fi patru echipe la egalitate de puncte, înaintea ultimei etape! Iar noi vom cădea pe 11, la golaveraj.
Oricum, vom depinde doar de noi, în ultima etapă, acasă cu Timișoara, pentru a evita barajul de menținere în Liga Zimbrilor.
Cu o victorie, suntem sigur salvați, deoarece Suceava și Buzăul au meci direct, iar cea care va pierde va termina sub noi, împreună cu Timișoara. Să fim optimiști! Hai Bacăul!
Scroll to top