CSM Bacău – Dante Botoșani 2-0 (0-0) / Liga 3, Seria 1, et. 10

Victoria CSMeilor 🦖a fost una de 10, la propriu și la figurat. Sensul propriu este că rămăsesem în zece, din min. 63, prin eliminarea lui Săvoaia, pentru cumul de cartonașe galbene.
Cu toate acestea, CSM Bacău s-a mobilizat exemplar și a lovit crâncen prin Corban, care a marcat în min. 74 și 77, după combinații cu Jose Cozma și, respectiv, Priboi.
Golul al doilea a fost de kinogramă🎞, șut cu interiorul în colțul lung, spre vinclu, din marginea careului de 16 m. Ceva în stilul lui Ilie Dumitrescu sau al lui Pirlo – pentru cei care își amintesc execuțiile de aur ale acestor vedete.
10 la figurat a fost pentru efortul exemplar 👏👏al întregii echipe, pentru atitudinea permanentă de a construi și a ridica ritmul – într-un cuvânt, de a presta fotbal adevărat. Iar asta contra ocupantei locului 2 la acea oră! Un fotbal ofensiv și lipsit de complexe!
Așa a fost Bacăul fotbalistic, cândva! CSmeii noștri – iar în capul coloanei, în fața jucătorilor, îl punem pe antrenorul Cristi Popovici -, vor fi aceia care vor reînvia acele vremuri!
Desigur, este un drum greu până atunci și, inevitabil, ne vom mai împiedica. Avem minusurile noastre. Dar pașii pe care i-am făcut și atmosfera tot mai bună din tribună 💕ne dau mari speranțe.
În meciul cu Dante, antrenorul Cristi Popovici a utilizat următoarea formulă: Grosz – Ștefănescu, Adăscăliței, Sahru, Săvoaia, Aeroaei, Corban, Mocanu, Priboi (min. 81 Antal), Zaharia (min. 88 Luca Popa), J. Cozma (min. 81 Șchiopu).
În clasament, avem 18 puncte și am urcat pe locul 2, după Foresta Suceava (25 puncte).
Am fost avantajați și de înfrângerea Miroslavei pe propriul teren (1-3 cu Bucovina Rădăuți).
O altă surpriză ne-a pus în gardă, de-a dreptul: Viitorul Darabani, adversara noastră din deplasarea ce urmează sâmbătă 5 nov., ocupantă a locului 8, a învins la Fălticeni, cu 1-0!
Totuși, ne-am cucerit un statut de favoriți în disputa cu aceste echipe de sub noi și de aceea mergem peste tot încrezători. Nu cu nasul pe sus, dar plini de curaj. Hai Bacăul❗️❗️❗️
Scroll to top