CSM Bacău – CSU Suceava 40-31 (19-15), amical

Echipa oaspete a început meciul cu mulți tineri în echipă și a fost sancționată prompt de către CSM Bacău. Cu o apărare ermetică și cu portarul Freiwald în mare formă, gazdele s-au desprins repede la 6-1, obligându-i pe antrenorii Sucevei să ceară time-out. Treptat, Suceava a revenit la formula de bază din campionat, dar avansul CSmeilor a rămas tot timpul liniștitor, de cel puțin patru goluri.
Iar asta chiar dacă Dospinescu și Costea, ambii accidentați, nu au jucat deloc, iar cei insuficient refăcuți – Esteki, Serhel, M. Bujor, Dobrincu -, au jucat mai puțin. Uluitor, Gabriel Bujor a contraatacat devastator, în maximă viteză, de parcă n-ar fi suferit o ruptură de tendon ahilian, în urmă cu 70 de zile! Cu mare poftă de gol a evoluat Ionuț Stănescu!
Dar trebuie să precizăm că punctul forte al echipei noastre a fost apărarea, cu Ushal și Rogulski foarte bine sudați în centru și completați bine de interi, dintre care i-am remarcat pe M. Bujor și Ganchev. Iar în spatele apărării, Freiwald, T. Stănescu și Grigoraș și-au făcut bine treaba.
După un joc cu ritm foarte ridicat, CSM Bacău a obținut o victorie detașată și ne dă motive de optimism pentru reluarea Ligii Zimbrilor. Păcat că în campionat, pe același teren, a fost un cu totul alt final de meci în disputa Bacău – Suceava! Dar viața merge înainte!
Marcatorii CSM Bacău: I. Stănescu 9, G. Bujor 7, Virbauskas 5, Rogulski 4, Esteki 4, Belchite 3, Dobrincu 3, Ushal 3, Brăescu 1, T. Stănescu 1; antrenor – Leonard Bibirig.
Sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 12.30, CSM Bacău va juca acasă ultimul amical al iernii, cu CSM Focșani. Echipa noastră va relua campionatul pe 4 februarie, cu un meci la Timișoara.
Scroll to top