CSM Bacău – CSU Suceava 27-29 (13-11) / Liga Zimbrilor, et. 14

Cu un final extrem de slab, am pierdut un meci care părea să nu ne pună mari probleme. Am condus neîncetat pe tabela de scor până în min. 54, când am fost egalați în urma unei greșeli stupide în atac, urmată de un contraatac al lui Bologa, încheiat cu gol. Era 26-26, iar echipa noastră și-a continuat seria de greșeli începută cu doar cinci minute mai devreme, când conducea la patru goluri diferență (25-21). Înainte de asta, avantajul fusese chiar și de șase goluri (22-16), iar CSmeilor le mergea în plin. Se apărau ermetic și se descurcau bine în atac.
Uitate erau și cele câteva greșeli de arbitraj care ne defaforizaseră! Nimeni nu putea anticipa dezastrul ce avea să urmeze. Practic, jucătorii noștri s-au învins singuri, pentru că n-au omis nimic din panoplia de greșeli a handbalului: ratări unu-la-unu cu portarul (atât de pe extreme, cât și de pe pivot sau interi), greșeli tehnice (pași, călcat semicercul, fault în atac, schimbări prin zone interzise), pase aiurea, combinații prost sincronizate și, colac peste pupăză, ratarea unui 7 m într-un moment cheie, asta după ce Makaria mai apărase trei aruncări față în față cu atacanții băcăuani, într-un interval de doar două secunde!
Era 26-27 (min. 58) și se putea obține victoria, mai ales că aveam, totuși, un jucător care a evoluat bine tot meciul, inclusiv în acele minute – portarul Tudor Stănescu. Suceava ne-a învins fără să strălucească, având nevoie doar să strângă „promoția” noastră incredibilă de greșeli, scurtă în timp, dar foarte intensă.
Asta a făcut să perpetuăm o tradiție tristă, aceea de a pierde meciurile din Liga Zimbrilor în care publicul dăruiește jucării pentru copiii săraci. Doar că altă dată partidele erau pierdute cam din start. Acum, ne-am amăgit mult timp că vom câștiga ușor și vom ierna pe locul 7 – am căzut pe 8, fiind depășiți de CSM Focșani.
Mai rău este că am decepționat un public care aproape că a umplut Sala Sporturilor și ne-a susținut frenetic până în ultima clipă. Un public care a dat din nou dovadă de omenie – voluntarii Crucii Roșii având de strâns sute, poate mii de jucării de pluș, într-o grămadă mare de saci.
Cu regretul acestei înfrângeri, mulțumim publicului pentru tot – adică pentru toate partidele în care ne-a dat energie, ne-a făcut să ne simțim importanți sau ne-a iertat la înfrângeri. Și pentru jucăriile din acest decembrie cu vreme posomorâtă. Vă ulțumim din suflet, dragii noștri, și vă urăm Sărbători Fericite!
Vom încerca să recuperăm punctele pierdute la Timișoara, în prima etapă din 2024, tocmai pe 4 februarie.
Scroll to top