CSM Bacău – CSȘ Sibiu 41-32 (17-16) / CN Juniori 2, Turneu Final Speranțe, et. 2

La acest nivel și pentru că formațiile nu se află în luptă pentru medaliile naționale (acestea se acordă la Turneul Final Valoare), importantă este lupta de pe teren și mai puțin scorul. S-a văzut asta prin ceea ce au arătat jucătorii, care au riscat numeroase acțiuni în fuga-marș, au riscat multe pase sau combinații de efect, totul pentru a se perfecționa acum.
Într-adevăr, acesta este timpul în care ei pot încerca și greși mult. Și ne-a plăcut că au avut curajul să o facă – mai ales echipa noastră. Din fericire, formația noastră a avut și multe reușite de efect, într-un meci cu suișuri și coborâșuri. CSM Bacău a debutat în trombă, desprinzându-se la 9-2, diferența de 7 goluri repetându-se peste doar două minute (11-4).
Dar Sibiul nu a predat armele și, profitând de desele ratări ale gazdelor, s-a apropiat continuu, egalând la 16 în ultimul minut al reprizei întâi. Doar că Mihalcea a transformat un 7 m, în ultima secundă a minutului 30 și CSmeii au condus la pauză.
Dominarea băcăuană a fost însă totală după revenirea de la vestiare. Plina de vervă și inspirație, CSM Bacău s-a desprins continuu pe tabela de scor. La un moment dat, oaspeții au încercat o apărare „algeriană”, pe tot terenul, însă Butnaru nu a putut fi oprit nici de un astfel de sistem, înscriind gol după gol. Cel mai bun jucător al meciului nu a fost golgeterul nostru și nici ceilalți marcatori importanți, ci portarul Tudor Nănescu, care a apărat peste 20 de aruncări ale sibienilor!
Părăsind pentru moment redarea elementelor esențiale ale partidei, vom spune că am consemnat și ceva extrem de rar în handbal: un autogol. S-a întâmplat la un contraatac, când Todea a aruncat spre poarta goală de la mijlocul terenului, iar portarul sibian Pleșa (care a avut o prestație bună), revenit în viteză în propriul semicerc, a încercat să devieze mingea în out, dar a băgat-o în poartă. Oficial, golul a fost trecut în dreptul lui Todea.
Marcatorii CSM Bacău: Butnaru 17, Dinu 9, Todea 5, Mihalcea 4, Lazăr 2, Curelaru 2, Petrea 1, Buricatu 1; antrenor – Adi Brezan.
În prima etapă a grupei, CSM Bacău a fost învinsă fără drept de apel de rivala locală CSȘ Bacău, scor 48-34. Am jucat de la egal la egal doar timp de aproximativ 20 de minute. Adevărul este că băieții noștri au avut o problemă de atitudine, ei intrând pe teren deja învinși, deloc conștienți că au progresat mult de la înfrângerile drastice cu CSȘ din prima fază a campionatului. Nu putem pretinde că am fi câștigat, cu mai mult curaj și dăruire, dar scorul putea fi mult mai strâns.
Oricum, vom juca în ultima etapă a grupei cu CSȘ Drobeta Tr. Severin, formație care, la fel ca noi, au învins CSȘ Sibiu (40-31) și a pierdut cu CSȘ Bacău (33-44). Așadar, învingătoarea din acest meci va ocupa locul 2 în grupă și va juca în semifinale. Și credem că formația noastră poate câștiga, practicând același handbal cu care ne-a încântat contra Sibiului. Hai Bacăul!
Scroll to top