CSM Bacău – CSȘ Caracal 40-36 (20-19) / CN Junioare 1, Turneul Final, et. 2

După înfrângerea din prima zi cu Baia Mare, am câștigat partida cu cealaltă învingătoare a primei zile, CSȘ Caracal, luând o opțiune importantă pentru calificarea în semifinale, mai ales că CSȘ 2 Baia Mare a învins-o în etapa a doua, cu 39-25, pe ACS ”Lucian Bute” Galați. Cu o victorie sau un egal în ultima etapă (Baia Mare, credem noi, va câștiga și cu CSȘ Caracal), vom promova în semifinale. Ba chiar și cu o înfrângere, în anumite condiții, tot vom trece de grupe.
Revenind la partida cu CSȘ Caracal, a fost un meci de mare luptă, cu multe perioade de scor echilibrat. CSM Bacău a avut câte trei-patru goluri avantaj în repriza întâi, dar oltencele s-au apropiat la un gol sau chiar au egalat la 17, 18 și 19, ultima dată în min. 29. După pauză, fetele noastre au izbutit o primă desprindere, 29-26, în min. 41, urmată de o nouă apropiere a adversarelor la un gol, dar în min. 50 desprinderea băcăuancelor a fost și mai mare, 34-30, iar până la final ele au gestionat bine acest avantaj. Câteva dintre jucătoarele noastre au avut cifre foarte bune în această partidă, asta însemnând, cumulat, goluri, pase de gol, recuperări și puține greșeli.
În fruntea tuturor – Miruna Poiană-Țârdea, urmată de Ingrid Todeilă, Daria Bârsan și Dany Bârsan; tot pe plus au fost Alexia Grădinaru, Bianca Ungureanu și Marina Măgirescu, dar trebuie subliniat că victoria a fost a întregii echipe și aportul fiecărei jucătoare a contat foarte mult. Ca fapt divers, Miruna a avut din nou procentaj de sută la sută la transformarea aruncărilor de la 7 m.
Marcatoarele CSM Bacău: Poiană-Țârdea 12, Todeilă 8, Daria Bârsan 5, Dany Bârsan 4, Hermeziu 3, Ungureanu 3, Măgirescu 2, Păduraru 2, Grădinaru 1, Sofron, Grigoraș, Bordeianu, Iordănescu, Solonțanu, Dinu, Bucurel; antrenori – Adi Brezan, Raluca Agrigoroaie.
Mâine, de la ora 12, avem meci decisiv cu ACS ”Lucian Bute” Galați. În eventualitatea în care CSȘ 2 Baia Mare va învinge CSȘ Caracal, noi, petru a ne califica în semifinale, avem și posibilitatea de a pierde la mai puțin de patru goluri diferență. Cu Galațiul am mai jucat, în seriile semifinale, remizând acasă și învingând în deplasare. Așadar pornim în meci cu un ascendent moral, dar partida nu va fi una ușoară. Hai Bacăul!
Scroll to top