CSM Bacău – CSM Vaslui 29-27 (14-11) / Liga Zimbrilor, et. 7

Cu o formulă de joc inedită la un meci pe teren propriu, CSM Bacău a obținut o victorie meritată, spre bucuria unui public 😍minunat, care și el a câștigat duelul greu cu galeria vasluiană. A ieșit la rampă, așa cum speram cu toții, iranianul Esteki. Și-a etalat tehnica și aruncările de golgeter, uneori a mai greșit -, dar per ansamblu este un mare câștig pentru echipa noastră.
Valabil și pentru ucraineanul Ganchev, care și el a jucat puțin în ultimele luni și mai este încă în căutarea tonusului optim. „Omul meciului”🍾💯 a fost însă Freiwald💯, care a și primit trofeul de la sponsorul Simba Invest. Richie a fost excepțional și a făcut diferența, cu cele peste 20 de parade salvatoare. Desigur, au mai fost și alte execuții care au fost importante în contextul meciului. Să amintim doar de golul din ultima secundă a primei reprize marcat de Esteki din aruncare de la 9 m, peste zidul apărătorilor vasluieni.
Apoi, au mai fost reușitele lui Serhel, Ushal, Ganchev, Bujor sau Dospinescu, în momente de tensiune, care puteau schimba balanța partidei. Dar asta pe fondul unui joc cu multe ratări, cu multe eliminări de 2 minute și o gestionare proastă a perioadelor de superioritate numerică, de ambele părți. Era evident că antrenorii Iacob și Pralea își studiaseră bine adversarii și reușiseră să reducă mult din eficiența atacanților determinanți.
CSM Bacău a condus permanent pe tabela de scor și avea și acumulase un avantaj de șase goluri, 24-18, până în min. 48, grație unei apărări avansate, mobile și ferme. Părea să se contureze o victorie fără mari probleme. Dar Vasluiul a răspuns în oglindă, împingându-l pe „maestrul wanna be” Păunică mult în față, obligându-ne să greșim mai des și să primim goluri pe contraatac. Tensiunea partidei a crescut dramatic. Oare eram condamnați să repetăm insuccesele cu Focșaniul și Steaua❓ Nu, pentru că și publicul 🥰📣ne-a dat putere💪! În sală, nu se mai auzea om cu persoană! Scorul s-a strâns până la 27-26, iar apoi la 28-27, moment în care Vasluiul s-a izbit încă o dată de opoziția lui Freiwald. CSM Bacău avea atacul, oaspeții se apărau pe tot terenul, în speranța unei recuperări, însă Dospinescu a reușit o pătrundere pe stânga și a înscris golul izbăvitor.
Marcatorii CSM Bacău: Esteki 8, Serhel 7, Ganchev 4, G. Bujor 3, Dospinescu 2, Stănescu 2, Ushal 2, M. Bujor 1; antrenor – Sandu Iacob.
A fost un meci cum ne-am mai dori să vedem, iar asta nu doar datorită celor 3 puncte câștigate. La fel de importante au fost emoțiile, reușitele tehnice și atmosfera din tribună. Dar și fair-playul, pentru că, deși s-a jucat aspru, nu a fost nicio accidentare gravă. Mai mult, CSM Bacău a renunțat să scape de un gol primit, la o fază la care arbitrii nu observaseră că mingea se respinsese în teren din bara interioară și nu validaseră golul, cum ar fi fost normal. Dar jucătorii noștri, in corpore, au recunoscut că mingea intrase în poartă, iar arbitrii au dictat gol și repunerea mingii de la centru.
Ocupăm locul 10, la egalitate de puncte, 9, cu alte patru formații, noi având golaverajul cel mai slab. Meciul următor îl vom disputa tocmai pe 22 octombrie, în deplasare la Constanța. Așadar, mult timp pentru recuperări și reglaje.
Hai Bacăul❗️
Scroll to top