CSM Bacău – CSM Vaslui 1-0 (0-0) / Liga 3, Seria 1, et. 14

Disputat pe o vreme rece și care a avut parte și de ploaie în toată repriza secundă, războiul băcăuano-vasluian a fost ținut de soldați aspri și bine instruiți. Ca imagine a acestei lupte dure, Săvoaia a sângerat minute bune (la propriu vorbind), iar colegii săi au ținut frontul în inferioritate numerică, până când mijlocașul nostru s-a refăcut. Am obținut o victorie grea și de aceea meritată și frumoasă.
Paradoxal, oricare alt rezultat ar fi fost meritat pentru oaspeți, deoarece au luptat din primul minut pentru a obține toate cele trei puncte. Vasluiul a avut marile ocazii ale primei reprize: un șut din apropiere, la un corner, respins de Țăranu cu pieptul; o depășire a portarului băcăuan de către Rusu, cu o blocare a acestuia în ultima fracțiune de secundă, de către Adăscăliței. Și au fost și altele, mai mici. De partea cealaltă, Gherasim, dintr-o bună poziție pe stânga (cam de la 10 m) a șutat pe lângă bara din colțul lung.
Mult mai ofensivă a fost CSM Bacău în repriza secundă, cu Unghianu, Aftanache, Viorică, Catău și Corban ajungând în situații favorabile, dar Dohotaru a fost imbatabil, având reflexele unui portar de handbal. La poarta cealaltă, Buhăescu, primind o pasă de la adversar, s-a lansat în cursa spre gol, fiind cu greu ajuns de apărătorii băcăuani. Iar Rusu, pătrunzând impetuos prin defensiva gazdelor, din partea dreaptă, nu l-a putut învinge și pe Țăranu, care și-a salvat poarta cu un plonjon în lateral.
Incursiunile ofensive băcăuane erau însă dese și golul plutea în aer. Și a venit în min. 83, atunci când șutul violent al lui Corban a trecut prin pădurea de apărători din fața sa, a și fost deviat un pic, a mușcat pământul, iar mingea a atins-o și Dohotaru, înainte de rașcheta bara și a intra în poartă. În timpul rămas, CSM Vaslui a atacat cu toate liniile, pentru a obține măcar egalul, dar echipa noastră s-a apărat ca în tot restul meciului, adică foarte bine.
Antrenorul Cristi Popovici a utilizat următoarea echipă: Țăranu – Moroșanu, Adăscăliței, Ursu, Strat, Săvoaia (min. 84 Vl. Mocanu), Gherasim (min. 74 Taciuc), Unghianu (min. 67 Viorică), Aftanache (min. 74 Șchiopu), Catău, Corban (min. 84 L. Popa).
Victoria aceasta eroică ne readuce pe locul 1, deoarece Foresta Suceava a fost învinsă acasă de Bucovina Rădăuți! Este cadoul CSM Bacău pentru suporterii săi, la ultimul meci din acest an pe teren propriu.
Felicitări!
Scroll to top