CSM Bacău – CSM Sighișoara 36-28 (20-12) / Liga Zimbrilor, et. 18

CSM Bacău a dominat autoritar partida și a izbutit una dintre cele mai bune meciuri ale sale, de când evoluează în Liga Zimbrilor. Practic, echipa noastră a funcționat bine în toate compartimentele, de la poartă la pivot. Totuși, merită evidențiată prestația lui Virbauskas, lituuanianul fiind un dispecer precis, inventiv și imprevizibil, dar și un marcator din acțiuni pe cont propriu, spectaculoase.
În aceste condiții, meciul nu a avut un istoric zbuciumat. Diferența maximă de scor a fost de 11 goluri (24-13), dar partida s-a încheiat cu decalajul de pauză, de 8 goluri.
Mai trebuie spus că disputa de pe teren a fost dublată de una în tribună. Oaspeții au venit însoțiți de o galerie de 20-25 de persoane, cu arsenal din tobe și steaguri, pe lângă vocile bărbătești, puternice. Dar oaspeții au fost covârșiiți și în tribună, când publicul băcăuan, entuziasmat de evoluția CSmeilor, a început să-i încurajeze la unison.
Nu se anunța un meci ușor, dar cam așa a fost și credem că golurile care n-au intrat în poarta mureșeană, în partida din turul campionatului, au intrat grămadă acum.
Marcatori
– CSM Bacău: Dobrincu 7, G. Bujor 5, Dospinescu 5, Esteki 5, Virbauskas 4, Rogulski 4, I. Stănescu 2, Ushal 2, M. Bujor 1, Belchite 1; antrenor – Leonard Bibirig;
– CSM Sighișoara: Dobra 6, Csepreghi 4, Leordean 4, Olaru 3, Pop 3, Baba 3, Olteanu 2, Șomlea 1, Căpățână 1, Sânteiu 1; antrenor – Sandu Iacob.
Etapa viitoare, pe 3 martie, avem meci la Turda, echipă care tocmai a învins-o pe Minaur, într-o partidă restantă, și a urcat pe locul 4 în clasament.
Dar trebuie spus că și noi am urcat până pe 6 în clasamentul provizoriu, la egalitate de puncte cu Suceava și Buzăul, pe prima depășind-o la golaveraj, iar față de a doua având avantajul celor două victorii din partidele directe.
Dar Buzăul este favorită în meciul de la Cluj, iar noi am putea fi depășiți și de CSM Focșani, dacă aceasta va câștiga acasă cu Potaissa Turda. Vom vedea ce va fi! Deocamdată, să ne bucurăm de prezent. Hai Bacăul!
Scroll to top