CSM Bacău – CSM Rm. Sărat 4-1 (1-0) / Fotbal, amical

Din nou un meci cu ritm bun și cu multe goluri, între locul 3 din Seria 1 a L3 și locul 1 al Seriei 2. De data asta, CSM Bacău a fost clar mai bună, iar scorul a evoluat ca atare. I-am apreciat pe cei câțiva jucători fâșneți ai echipei din Rm. Sărat, dar CSM Bacău a fost superioară, atât ca valoare individuală a jucătorilor, cât și ca sistem.
Primul gol i-a aparținut lui Cozma (min. 27), care, rămas singur cu portarul în urma unei combinații frumoase în careu, a șutat cu sete în spațiul larg neacoperit de goalkeeper.
O fază aproape indentică, cinci minute mai târziu, se putea încheia tot cu un gol al lui Cozma, dar atacantul băcăuan a vrut să facă șah-matul și mai clar, pasând către un coechipier, iar apărătorii buzoieni au respins. Grosz a avut o intervenție bună în min. 41, respingând o lovitură liberă bine executată.
Chiar în debutul reprizei secunde (min. 47), Cozma avea să înscrie din nou, trimițînd cu latul, din 16 m, în colțul lung al porții oaspeților. Iar asta a declanșat ieșirea la atac a râmnicenilor. Minute bune, ei s-au instalat în terenul gazdelor și chiar au înscris un gol, cam norocos. Anterior erau cât pe ce să fie taxați pe contraatac, atunci când Asofiei le zguduise vinclul cu o execuție magistrală cam de la 25 m, sau când Zaharia, bine angajat în adâncime, a șutat prea târziu, mingea fiind reținută de portar. Golul de 2-1 a dus la reluarea unui joc de atac constructiv al băcăuanilor, cu efect pe tabela de marcaj. Strat a marcat un gol de generic (min. 77), un trasor de la 30 m, sub transversală! Câteva minute mai târziu, Zaharia îl pune la grea încercare pe portarul oaspeților, acesta respinge, dar mingea este recuperată de băcăuani și Luca Popa, bine servit, plasează balonul dintr-un careu aglomerat, pentru 4-1.
Meciul a fost condus de unul dintre arbitrii cu mare greutate ai Bacăului, Cristi Ariton. În tribună au fost mulți cunoscători de fotbal și ne bucurăm că au putut urmări o partidă frumoasă.
Această victorie este una de bun-augur! Băieții noștri joacă bine, iar jucătorii nou-veniți aduc, cu certitudine, un plus în exprimarea de ansamblu gândită de C. Popovici. Săptămâna viitoare vom avea ultimul amical de dinaintea reluării campionatului. Va fi un test tare și util, dat fiind adversarul întâlnit – Știința Miroslava. Abia așteptăm! Hai Bacăul!
Scroll to top