CSM Bacău – CSM Focșani 29-25 (19-15) / amical

Amicalul formației noastre cu CSM Focșani a semănat destul de mult cu cel contra Sucevei, desfășurat cu trei zile mai devreme. Iar asta pentru că CSM Bacău a jucat din nou în mare viteză și s-a apărat foarte bine. Tot lotul se mișcă în aceeași direcție, toți jucătorii simt asta, reușitele vinși de aceea încrederea băieților noștri în forțele proprii este undeva sus. Nu spunem asta judecând după rezultatul final, ci după aspectul jocului – singurul lucru important într-un meci amical. Și facem astfel trimitere și la cele două amicaluri pierdute cu Suceava (31-34) și Focșani (31-32), în care CSM Bacău s-a mișcat bine!
Partida cu Focșaniul a fost prima din perioada de pregătiri în care lotul băcăuan a fost complet. E drept, jucătorii ccare au lipsit la o partidă sau alta nu sunt complet refăcuți, drept pentru care au intrat pe teren mai puțin. Însă trebuie spus că au avut înlocuitori care s-au achitat cel puțin onorabil de sarcinile lor, iar acesta este un mare câștig pentru CSM Bacău.
În ceea ce privește evoluția scorului, echilibrul pe tabela de marcaj s-a menținut în primele zece minute. Dar, de la 8-8, gazdele au preluat conducerea și nu au mai cedat-o niciodată. Au fost chiar și șapte goluri diferență (27-20, 28-21, cu șapte minute înainte de final), moment în care băcăuaniii au irosit atac după atac, iar oaspeții au profitat, marcând patru goluri la rând. Prețul vitezei, în acea perioadă, a fost imprecizia paselor și a aruncărilor. Leonard Bibirig a cerut time-out, după care băcăuanii au curmat acel curs periculos al scorului.
Marcatorii CSM Bacău: Ushal 7, G. Bujor 6, Ganchev 4, M. Bujor 3, Rogulski 3, Brăescu 2, Dospinescu 1, Esteki 1, Dobrincu 1, Serhel 1; antrenor – Leonard Bibirig.
A fost ultimul meci de pregătire al CSM Bacău înainte de a relua campionatul. Echipa noastră va juca pe 3 februarie la Timișoara, în cadrul etapei a doua a returului. Se anunță un meci greu, dar avem motive de optimism. Hai Bacăul!
Scroll to top