CSM Bacău – CSM Focșani 27-25 (14-12) / Liga Zimbrilor, et. 24

Așa cum anticipam, ca să câștigi contra Focșaniului trebuie să muncești din greu! Rezultatul a stat în cumpănă până în ultimul minut, pe fondul unei evoluții foarte bune a apărărilor celor două formații, într-o atmosferă teribil de tensionată. Nervozitatea continuă a fost nota dominantă a partidei, reflectată printr-o sumedenie de eliminări de 2 minute, trei cartonașe roșii, avertismente la bancă și multe intervenții ale observatorului federal pentru a menține ordinea printre antrenori și rezerve.
Desigur, cam așa se întâmplă la toate meciurile Focșaniului, dar nici Leonard Bibirig n-a fost ușă de biserică în această partidă. Însă antrenorul Bacăului a luat decizii foarte bune în timpul partidei, a introdus jucătorii potriviți și a dovedit că a pregătit foarte bine meciul.
Repriza întâi a fost dominată de CSM Bacău, care a avut mai tot timpul un avantaj de trei goluri, însă a ratat un ultim atac și a intrat la cabine cu două goluri avantaj. În această perioadă, a fost și un fault serios la Virbauskas, vârful nostru de lance, cheia care a desfăcut mereu apărarea vrânceană trebuind să stea pe bancă minute bune. Dar CSM Bacău s-a descurcat destul de bine și fără lituanian!
De la cabine s-a întors o echipă oaspete care și-a ridicat nivelul apărării, a avut un joc colectiv eficient în atac și a beneficiat de intervenții bune ale portarilor Marocico și Cloșcă.
De partea cealaltă, CSM Bacău a intrat, pentru o perioadă, în criză de idei, permițându-i adversarei să răstoarne scorul (15-16) și chiar să se detașeze la două goluri diferență (16-18). Tot în această perioadă i-am pierdut pe Esteki – care a primit roșu direct pentru un gest de nervozitate, și pe Gabi Bujor, care a excutat un 7 metri direct în capul lui Cloșcă, fiind trimis în tribună.
Ei bine, în aceste momente grele pentru CSM Bacău, publicul a fost excepțional și a salvat situația! Focșaniul venise cu o galerie zgomotoasă, care și-a făcut bine datoria. Doar că a fost nevoită să se confrunte nu cu o altă galerie, ci cu întregul public băcăuan, care a injectat încredere în sufletele favoriților.
CSM Bacău a egalat la 19, în min. 45, și a trecut din nou în avantaj în min. 48. După care s-a mers cap la cap, cu gazdele având mereu avantaj de un gol și fiind egalate, până la 24-23 în min. 58. Jocului colectiv bine pus la punct al Focșaniului, Bacăul i-a opus realizări individuale ale lui Virbauskas (de neoprit, lituanianul!), Belchite și Dobrincu.
A fost o perioadă deosebit de apăsătoare pentru ambele formații, deoarece se simțea că cine greșește de două ori la rând își scapă și adversara din mână. Și prima care a cedat a fost CSM Focșani, obligată fiind și de intevențiile excepționale ale lui Tudor Stănescu. Ne-am dus la 25-23 și 26-24, iar oaspeții intrau în criză de timp! Dar s-a întâmplat ceva favorabil pentru vrânceni, pentru că spectatorilor băcăuani niciodată nu le este dat să trăiască un final de meci fără puls ridicat!
Edi Belchite tocmai primise o eliminare de două minute și urma să jucăm finalul de meci în inferioritate numerică! Yakup transformă un 7 m și duce scorul la 26-25, pierdem o minge în atac, dar Marijanac greșește o pasă pe contraatac! În disperare de cauză, Focșaniul se apără foarte avansat, însă ai noștri se descurcă, iar Rogulski este pus în valoare pentru 27-25, scorul final!
Marcatori
CSM Bacău: Virbauskas 11, Esteki 3, I. Stănescu 2, Dobrincu 2, Belchite 2, Rogulski 2, M. Bujor 1, G. Bujor 1, Brăescu 1, Dospinescu 1, Ushal 1; antrenor – Leonard Bibirig;
CSM Focșani: Marijanac 6, Yakup 4, Makrishin 4, Rață 3, Miroiu 3, Trkulja 2, Roșu 2, Eros 1; antrenor – Dalibor Cutura.
Astrele s-au aliniat foarte bine pentru noi etapa aceasta: CSU Suceava – CSM București 30-37 și HC Buzău – Potaissa Turda 33-37! Avem 33 de puncte și am depășit Buzăul (32 puncte), ajungând la doar un punct de Suceava (34 puncte).
Avem miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, meci cu Steaua, acasă! Suntem pe 7 și, în cazul unei victorii, dublată de un insucces sau înfrângere a Sucevei la Baia Mare, vom urca pe 6!! Să transformăm posibilitatea în realitate! Ar fi extraordinar! Veniți la Sală, dragi suporteri! Hai Bacăul!
Scroll to top