CSM Bacău – CSM Focşani: 23-27 (9-10). Mergem mai departe!

Băieţii noştri au pierdut, dar măcar a fost un meci frumos, având un aport egal cu oaspeţii la spectacol. Prima repriză a fost una a echilibrului, cele două formaţii trecând pe rând la conducere.

Apărările au făcut risipă de energie, iar portarii (Tamaş, respectiv Marocico) au avut interventii de zile mari. Doar în două rânduri s-au consemnat două goluri diferenţă, la 5-3 (min. 13) şi 8-10 (min. 25). Detaşarea pe tabela de scor a început să se facă treptat după pauză, pe fondul unor ratări ale echipei noastre (au fost şase aruncări în bară în repriza secundă), urmate de goluri ale focşanenilor.

Am încercat să ne ţinem cu dinţii, izbutind să egalăm de la 12-15 (min. 45), dar după aceea Focşaniul şi-a valorificat cele câteva perioade de om în plus pe teren. Ca burduful unui acordeon, scorul a început să te întindă mai mult şi săse strângă mai puţin.

Mai întâi, am recuperat de la 3 goluri la 1 gol (ultima data la 18-19), după care, pe fondul grabei de final, doar de la 3 goluri la 2 sau de la 4 la 3, dar nu şi în ultima secundă, când mingea a lovit doar bara.

Marcatori:

– CSM Bacău: Serhel 6, Tariţă 5, Gal 4, Maksimov 3, M. Cotinghiu 3, Juverdianu 1, Anton 1; aumai jucat: Tamaş, Crăciunescu – portari, Uruianu, Tudorancea, G. Cotinghiu, Păunică, Bologa, Păunescu, Dascălu; antrenori: Eden Hairi şi George Călin;

– CSM Focşani: Moisă 9, Sladic 9, Miroiu 4, Hrimiuc 2, Pătru 1, Tuţu 1, Mocanu 1; antrenori: Sandu Iacob şi Bogdan Voica.

Declaraţii după meci

– Eden Hairi, antrenor CSM Bacau: “In primul rând, felicit echipa Focşaniului, care a demonstrat că nu întâmplător ocupă fotoliul de lider în campionat. In al doilea rând, sunt trist că nu am putut oferi o victorie spectatorilor noştri, care au venit în număr mare alături de noi şi ne-au fost alături până în ultima clipă, fapt pentru care le mulţumim. Din păcate, am avut câteva posturi deficitare, cu jucători care n-au mers. Am încercat să improvizez, să aduc alţi jucători pe acele posturi, dar n-a mers nici aşa. Sunt însă sigur că vom progresa considerabil, pe măsură ce vom disputa alte jocuri tari”.

– Sandu Iacob, antrenor CSM Focşani: “N-a fost un meci uşor, aşa că trăiesc cu atât mai mult satisfacţia acestei victorii. S-a văzut că CSM Bacau este o formaţie încă în formare şi că venireajucătorilor săi care contează cel mai mult – mă refer la cei patru jucători străini -, s-a făcut foarte târziu, iar acest lucru ne-a avantajat. Diferenţa din ultimul sfert de oră s-a produs datorită coeziunii mai bune a echipei mele şi prestaţiei foarte bune a unor jucători, care au luat cu succes actiuni pe cont propriu. Mă bucur şi pentru faptul că am adus o mare satisfacţie suporterilor noştri care au venit aici”

Scroll to top