CSM Bacău – CSM Constanța 26-36 (14-20) / Liga Zimbrilor, et. 8

Vicecampioana a fost mult prea puternică pentru noi, respectând neabătut calculele hârtiei. Dar cele zece goluri diferență au fost prea multe, din cauza unor greșeli de arbitraj, în favoarea Constanței, care au turnat plumb în picioarele jucătorilor noștri. La 7-7, venind de la -4, poate că replica băcăuană ar fi fost mult mai consistentă.
Nu spunem că am fi învins, deoarece oaspeții au un lot de valoare europeană, care s-ar fi impus oricum. Tocmai de aceea, nu aveau nevoie de vreun ajutor de la arbitri. În afară de acele decizii dezavuate zgomotos de public, s-au adăugat erorile de joc al CSM Bacău, între care greșeli de introducere a jucătorilor pe teren, care au făcut ca la un moment dat gazdele să aibă trei jucători eliminați. Ratările față în față cu Dan Vasile sau, dacă vreți, clasa acestui portar, au adâncit decalajul.
Cum, la fel, a contat lipsa din lotul nostru a portarului Tudor Stănescu (cu toate că Freiwald a făcut un meci bunicel) și a extremei-stânga Florin Dospinescu (înlocuit de M. Bujor – incomplet refăcut după accidentarea de la Suceava). Dar trebuie să spunem adevărul întreg – Constanța a jucat ultimele 20 de minute la spectacol, cu garnitura a doua, nu pentru a-și mări cu orice preț avantajul în fața unei echipe băcăuane anesteziate. Luat ca evoluție a scorului, meciul și-a pierdut istoricul după acel 7-7 din min. 14.
Marcatorii CSM Bacău: Ushal 5, Serhel 4, G. Bujor 3, Virbauskas 3, I. Stănescu 3, M. Bujor 2, Costea 2, Belchite 2, Freiwald 1, Dobrincu 1; antrenor – Leonard Bibirig;
Luni, 23 octombrie, avem meci pe terenul lui CSM București – o partidă foarte grea. Campionatul va fi apoi întrerupt până pe 12 noiembrie, când vom juca acasă cu Minaur Baia Mare. Greu de tot!
Scroll to top