CSM Bacău – CSM București 25-24 (11-13) / Liga Zimbrilor, et. 22

Desigur, nu a fost prima victorie notabilă din istoria CSM Bacău, nici măcar o premieră în disputele cu CSM București. Dar niciodată echipa noastră nu a dat dovadă de atâta maturitate în joc.
Adversara a solicitat-o pe CSM Bacău la maxim, până în ultima secundă. Bucureștenii au ținut mereu cât se poate de aproape, au răsturnat uneori scorul și au gestionat enervant de bine unele momente dificile pentru ei. Exista permanent pericolul ca gazdele să fie cele care să cedeze psihic, dar CSmeii au rezistat admirabil.
Asta înseamnă maturitate! Iar publicul, din nou extraordinar, a avut rolul său în această constanță a băcăuanilor. Nu a existat un om providențial al CSM Bacău! Toți și-au făcut treaba foarte bine, mult mai bine decât indică procentajele statistice. Virbauskas a fost cel care a tras echipa după el în atac, a izbutit pătrunderi de efect, pase bune și chiar aruncări cu gol de la 9 m, în ciuda diferenței de talie dintre el și apărătorii din fața sa.
Binomul Rogulski-Ushal a fost pilonul solid al unei apărări care a impresionat prin mobilitate și fermitate, făcând față unor atacanți de calitate. Mihai Bujor, excelent în a hărțui ofensiva oaspeților și a recupera, a fost autorul unor pase geniale direct pe pivot, de la mare distanță.
Ionuț Stănescu și Belchite au suplinit din plin absența golgeterului Esteki și credem că marele plus de maturitate al CSM Bacău s-a simțit în primul rând prin evoluția lor curajoasă și eficientă. Momente bune au avut toți ceilalți introduși de Leonard Bibirig – adică T. Stănescu, Grigoraș, G. Bujor, Dobrincu, Brăescu, Serhel (mare păcat că s-a accidentat din nou!). Testul suprem a fost să învingem o echipă bună într-un final de infarct, total imprevizibil. Cu două minute și 15 secunde înainte de final, Gabi Bujor a primit a treia eliminare de 2 min. și, implicit, cartonașul roșu.
Ne aștepta un final în infferioritate numerică, iar scorul era 24-24; Leonard Bibirig cere time-out și imediat după Virbauskas pătrunde și înscrie! A obținut, totodată, eliminarea lui Onyejekwe. CSM București pierde următorul atac, iar Virbauskas, printr-o aruncare din propriul teren spre poarta goală, obține un 7 m și eliminarea lui Szeles, care, în disperare de cauză, a făcut-o pe portarul în propriul semicerc!
Dar Virbauskas ratează penalty-ul, în fața unui Shimanskyi intimidant prin statură, prin anvergura brațelor și reflexe. CSM București mai avea 20 de secunde pentru a egala!
Mai mult decât suficient, dacă ținem cont că mai avusese doar 3 secunde înainte de pauză și a reușit să marcheze golul 13. Dar Bacăul s-a apărat eroic.
Tensiunea s-a păstrat, totuși, până în ultima clipă, deoarece Raul Nantes Campos avea de executat un 9 m, însă a ratat de puțin cadrul porții! Victorie!!! Și ne-a părut bine în primul rând pentru admirabilul nostru public!
Marcatori
– CSM Bacău: Virbauskas 7, I. Stănescu 6, Belchite 4, Ushal 3, G. Bujor 2, M. Bujor 1, Dobrincu 1, Rogulski 1; antrenor – Leonard Bibirig;
– CSM București: Da Silva 6, Schneider 4, Szasz 3, Ioannou 2, Nica 2, Onyejekwe 2, Szeles 2, MIhalcea 1, V. Voica 1, Rotaru 1; antrenor – Eliodor Voica.
Rămânem pe 8, păstrând însă ecartul de 4 puncte față de Suceava, care, concomitent cu victoria noastră, câștiga acasă cu Vasluiul, scor 30-28. Poate că ne vom rămâne la 1 punct de Buzău, care are meci la Steaua. Și este posibil să ne îndepărtăm la 8 puncte de plutonul urmăritor, dacă Focșaniul pierde acasă cu Minaur, lucru posibil.
Vom vedea. Oricum, avem un meci foarte dificil etapa viitoare, duminică 24 aprilie, la Baia Mare. Nu este nevoie să mai spunem de ce! Dar nu-i va fi chiar ușor nici vicecampioanei en titre. Hai Bacăul!
Scroll to top