CSM Bacău – CSM București 23-20 (14-12) / Liga Zimbrilor, et. 19

Acest meci a suscitat un interes deosebit, sute de băcăuani adunându-se în fața Sălii Sporturilor ca să aștepte deschiderea ușilor. Ne place să credem că eșarfele inscripționate cu sigla CSM Bacău (dar și a sponsorului Simba Invest), pe care 500 de spectatori le-au primit gratuit, au avut rolul lor, semn că tânărul nostru club a câștigat prestigiu pe plan local. Iar asta nu-i ușor, concurența noastră fiind reprezentată de cluburi cu tradiție îndelungată și mari rezultate, precum Sport Club și Știința.
Meciul a fost greu și victoria cu atât mai onorantă. Apărarea bucureșteană se prezenta masivă, compactă, intimidantă. Dar jucătorii noștri au găsit mijloace de a o străpunge, fie prin execuții individuale, fie prin angajări la milimetru pe semicerc sau contraatacuri. Și am avut și o poartă bunicică, cu Fane Grigoraș apărând două 7 m și Richie Freiwald salvând o serie de aruncări puternice. Iar publicul i-a purtat mereu înainte pe CSmeii noștri, cu o energie formidabilă. ”Pentru mine, spectatorii nu au fost o surpriză. Cunosc foarte bine publicul băcăuan și știu cât de tare își poate ajuta echipa la bine la greu”, avea să declare după meci antrenorul oaspeților, Eliodor Voica. Exuberanță trepidantă la goluri, oftaturi impresionante la ratări – o atmosferă de zile mari!
Vacarmul din sală, tensiunea de pe băncile de rezerve și protestele antrenorilor au destabilizat un pic arbitrajul, obligându-l să acorde unele decizii compensatorii de o parte și de alta; însă pe ansamblu, clujenii Barbu și Badiu s-au achitat bine de misiunea lor.
Felicitări!
Susținerea spectatorilor a fost decisivă în două momente cheie: primul, când bucureștenii au izbutit să ajungă la conducerea (pentru singura dată în partidă), cu 12-11, venind de la -4. Apoi, cu trei minute înainte de final, când, tot de la -4, oaspeții s-au apropiat la 22-20, interval în care CSM Bacău a ratat și singurele două aruncări de la 7 m pe care le-a primit în acest meci. Au fost minutele în care suporterii ne-au insuflat putere, concentrare și încredere. Astfel, CSM București nu a izbutit să recupereze în timp util, așa că în ultimul minut a încercat un marcaj disperat pe tot terenul; fără succes, deoarece gazdele au pasat bine și au reușit să aducă mingea lângă semicercul advers, iar Dospinescu a stabilit scorul final după o pătrundere superbă! Victorie! Public în extaz! Minute bune după meci, jucătorii noștri au acordat autografe pe eșarfele suporterilor! Ne bucurăm mult pentru ei, deoarece asta înseamnă recunoașterea valorii pe care o au și încununarea simpatiei dezinteresate pe care și-au cucerit-o.
Marcatori
CSM Bacău: Esteki 7, Ganchev 5, Coric 4, G. Bujor 2, Dospinescu 2, Serhel 2, M. Bujor 1; antrenor: Sandu Iacob;
CSM București: Dodică 4, Onyejekwe 4, Ioannou 3, Szasz 3, Botea 2, Bizău 2, Rotaru 1, Nica 1; antrenor – Eliodor Voica.
Rămânem pe locul 8, iar pe 1 Martie avem meci la Vaslui, în timp ce echipa din fața noastră, de care ne despart 3 puncte, Potaissa Turda, are meci la CSM București – care și-a păstrat locul 4 la golaveraj, fiind ajunsă la puncte de CSM Focșani. Așadar, ar fi o posibilitate de a avansa pe un palier de puncte superior (nu și pe 7, având un golaveraj considerabil mai slab decât Turda)… cu condiția absolut necesară de a învinge la Vaslui, ceea ce este dificil. Dar perfect posibil, dacă vom juca la fel de bine ca astăzi. Hai Bacăul!
Scroll to top