CSM Bacău – Ceahlăul Piatra Neamț 1-1 (0-1) / Fotbal, Liga 3, play-off et. 5

Foarte dens a fost acest meci cu Ceahlăul, o echipă venită pe „Letea” cu galerie și cu o mulțime de oameni de fotbal bine-cunoscuți, pentru a-și crea o atmosferă favorabilă și a obține victoria. Sub conducerea lui Cristi Pusztai, echipa nemțeană a făcut progrese notabile și, văzând multe atacuri dezvoltate din centru spre aripi, cu ploaie de centrări în careu, am avut impresia că văd Ceahlăul din timpurile bune ale acestei formații. Dar cu Neicuțescu și P. Petre în loc de Axinia și C. Enache.
Spre meritul ei, CSM Bacău a răspuns cu calm atacurilor nemțene, fără să renunțe la construcția acțiunilor ofensive din propriul careu, deși oaspeții au practicat un presing agresiv. Mai mult, prinzând spații mai aerisite în jumătatea nemțeană, gazdele au dezechilibrat de câteva ori defensiva adversă, mai ales prin Priboi, aflat în bună dispoziție de joc.
Astfel, prima mare ocazie a partidei (min. 25) a aparținut Bacăului, prin Corban, care a șutat periculos spre poarta nemțeană, după o pasă de la Priboi, dar Keller a salvat cu un plonjon frumos. Cam la șapte-opt minute după aceea, Ceahlăul a egalat scorul la ocazii mari, atunci când Neicuțescu, găsit de o centrare ideală, a trimis cu latul peste poartă.
Iar oaspeții aveau să deschidă scorul în min. 43, prin Forisz, care a șutat puternic și plasat, după o respingere slabă a apărării băcăuane. Replica CSmeilor a fost promptă: la primul atac de după repunerea mingii de la centru, Priboi încearcă o pasă în adâncime către Corban, dar unul dintre apărătorii nemțeni deviază pasa cu mâna. Se dictează penalty, iar Adăscăliței se pregătește să execute. De la gard, din spatele porții, un mic grup de suporteri nemțeni îl șicanează, iar asta are efect: căpitanul echipei noastre execută destul de moale, pe jos, Keller ghicește colțul și apără. 0-1 la pauză.
De la cabine, CSM Bacău se întoarce montată să înscrie și are două ocazii (Săvoaia și Asofiei) și câteva atacuri periculoase până să obțină egalarea. Introdus după pauză, Jose Cozma dăduse deja de furcă apărătorilor nemțeni, până să primească o angajare în adâncime, pe care s-o fructifice trimițând pe lângă Keller.
Atitudinea ofensivă a CSM Bacău s-a mai păstrat preț de șapte-opt minute, după care Ceahlăul și-a reocupat pozițiile avansate. Iar ocaziile au început să curgă la poarta excelentului Cîmpianu, care a plonjat la vinclu sau în picioarele adversarilor, salvând goluri ca și făcute.
Portarul nostru a fost omul meciului, anulând patru ocazii foarte mari ale Ceahlăului, plus altele mai mici. Nici Bacăul n-a renunțat de tot la gândul victoriei, având câteva incursiuni pe spații largi în terenul nemțean. Finalul meciului a fost ca un meci cu garda jos, între doi boxeri epuizați. Publicul a fost cu sufletul la gură. S-a terminat egal, un rezultat care nu este rău pentru CSM Bacău, dar nici pentru Ceahlăul, care a evoluat în deplasare.
Problema este că lupta pentru locul 2 s-a ascuțit extrem de tare. Bucovina Rădăuți a învins-o pe Foresta Suceava, cu 1-0 și ne-a ajuns la puncte, 40, noi rămânând la două lungimi în spatele Ceahlăului.
Am reluat sezonul la Rădăuți, fiind la egalitate de puncte cu Bucovina, iar pe 6 mai repetăm situația! Ceahlăul va avea, ca și noi, un meci foarte greu, la Suceava. Important este să obținem noi o nouă victorie la Rădăuți, ca să mai bifăm o repetiție. Hai Bacăul!
Scroll to top