CSM Bacău – Bucovina Rădăuți 2-0 (0-0) / Liga 3, play-off, et. 4

Echipa lui Cristi Popovici a avut foarte mult de furcă în această partidă importantă pentru ultimele clasate din play-off. Dacă Bucovina marca prima – și a fost pe punctul de a o face -, probabil că s-ar fi impus în acest meci și nimeni nu avea nimic de comentat. Oaspeții ne-au presat, au fost superiori la capitolul posesie și, până la un moment dat, au avut mai multe ocazii de gol. Dar soarta, care ne-a prigonit în ultimele minute ale meciului cu Foresta Suceava, ne-a surâs contra Bucovinei. E o compensație justă. Victoria băcăuană, deși obținută greu, este meritată.
După o primă repriză în care apărările au fost la înălțime, lăsând puține culoare de șut adversarilor, a urmat un joc crâncen, în care s-a pus osul fără menajamente. Contrele au fost, de cele mai multe ori, la limita unor accidentări serioase. Jucătorii au făcut o mare risipă de efort – noroc că acum se pot face cinci schimbări. Iar pentru CSM Bacău a fost un dublu noroc, deoarece jucătorii nou-intrați au făcut-o pe echipa noastră să iasă din corzi, în ultimele 15 minute ale partidei.
Îndeosebi Norbert Antal, prin incursiunile sale pe stânga, a resuscitat întreg atacul băcăuan, iar Bucovina a început să se clatine serios. Intrarea lui Alin Priboi a întărit acest curs al jocului. Și, cu șapte minute înainte de final, Priboi pătrunde driblând în careu și este cosit de un adversar, păcălit de fenta bărbosului. Penalty clar, pe care se pregătea să-l execute Adăscăliței, șicanat de cobelile rădăuțenilor („ratează, uite-l că tremură tot”, ăsta trage peste poartă, că nu știe”). Dar căpitanul băcăuan execută impecabil, pe jos, în plasa laterală din dreapta portarului. 1-0! Trei minute mai tîrziu, Priboi pătrunde pe linia de fund și este spulberat de un sucevean, venit ca o sanie. Din nou penalty, executat de Aeroaiei, tot în dreapta portarului, care de data asta apără, însă mijlocașul băcăuan urmărește mingea și înscrie din apropiere pentru 2-0.
Bucurie mare în tabăra băcăuană, multă frustrare în cea rădăuțeană, care a reproșat câte ceva arbitrului. Dar credem că arbitrii au fost, în mare, corecți, iar greșelile lor – câte s-au întîmplat -, au fost distribuite în mod egal.
Acest rezultat, coroborat cu egalul de la Piatra Neamț dintre Ceahlăul și Foresta Suceava, reechilibrează lupta pentru locul 2. Primim vizita Ceahlăului peste o săptămână, iar în cazul unei victorii o vom depăși pe adversara noastră cu un punct. Bucovina va juca acasă cu liderul Foresta și nu este deloc exclus s-o învingă – dacă va evolua la fel ca azi. Caz în care se va afla foarte aproape de noi și de Ceahlăul. Sunt pasionante aceste calcule, dar… să ne vedem în primul rând de treaba noastră. Să învingem! Hai Bacăul!
Scroll to top