CSM Bacău – Aerostar Bacău 3-0 (2-0) / Liga 3, Seria 1, et. IV

Este tonifiant să constați că ești cea mai bună echipă din oraș și județ! Cristi Popovici și jucătorii lui merită toate felicitările!
Dar meciul cu Aerostar nu a fost unul ușor. Trupa lui Mișu Ionescu joacă ofensiv și este foarte bine pregătită din punct de vedere fizic. Din fericire, CSM Bacău a fost perfect organizată în defensivă și și-a valorificat superioritatea din compartimentul ofensiv. E adevărat că „Aerostar a stat mai mult în terenul nostru, dar atacurile noastre au fost, în genere, mult mai tăioase decât ale oaspeților. Corban și Aftanache, bine susținuți din spate de Catău (foarte laborios), Unghianu, Săvoaia și Taciuc, precum și de jucătorii de bandă Acatrinei și Moroșanu, au produs deranj în careul „Aripilor”. Valabil și după pauză, când au fost introduși Buțerchi, Șchiopu, Viorică, Strat și Luca Popa.
În primele zece minute, am consemnat două ocazii: Bobârnac, de la Aerostar, a șutat pe jos lângă bară, dar Țăranu a scos cu un plonjon lateral; la poarta cealaltă, șutul lui Săvoaia, din 7 m, a fost blocat în ultimul moment. În min. 11, CSM Bacău a deschis scorul prin Corban, care a deviat cu capul o centrare în forță de pe partea stângă. Scenariul s-a repetat în min. 37, când Adăscăliței a deviat o centrare șutată din corner, dar de pe partea dreaptă. De fiecare dată, viteza acestor mingi deviate l-a lăsat fără reacție pe Ov. Mocanu, portarul celor de la Aerostar. Spre finalul reprizei, o ocazie Aerostar – prin Benchea, care din unghi a șutat în plasa laterală a porții CSM, și una CSM – prin Corban, care și-a „preparat” cu multă iscusință un șut frumos din marginea careului lui Aerostar, Ov. Mocanu respingând în corner.
După pauză, Aerostar a presat, dar fără suficientă periculozitate. Telcean a prins un șut violent, care a impresionat tribuna mai mult prin sunetul pe care l-a produs, deoarece nu a avut precizie. La un moment dat, oaspeții au reclamat un henț în careul băcăuan, dar arbitrul a considerat că a fost ceva involuntar. Posibil să se fi înșelat. Proteste au fost și la golul al treilea al CSM Bacău, pe motiv că marcatorul, Ursu, ar fi fost în ofsaid. Realitatea este că fundașul CSM-ului era în poziție regulamentară, atunci când Unghianu a plasat cu efect, din dreapta, faza continuând cu respingerea dificilă a lui Ov. Mocanu în picioarele lui Ursu, din care mingea a intrat în plasă. Arbitrul a judecat corect.
Una peste altă, o nouă victorie clară a echipei noastre într-un derby local, prilej cu care am descoperit, din nou, o adversară concitadină demnă de tot respectul.
Victoria ne-a mai urcat o poziție în clasament, până pe 3, cu 7 puncte. Suntem talonați de CSM Vaslui, care are același număr de puncte, dar golaveraj mai slab. Iar etapa viitoare avem meci chiar la Vaslui!
Întâmplarea face ca în aceeași etapă să aibă locul meciul dintre formațiile de pe 2 și 1, respectiv Bucovina Rădăuți și Foresta Suceava! Teoretic, mai putem urca doar un loc. Dar tot teoretic am putea să cădem trei poziții. Credem în prima variantă! Hai Bacăul!
Scroll to top