Costa Popovici rămâne numărul 1 mondial

A doua etapă a Red Bull Cliff Diving World Series, desfășurată la Paris, pe malul Senei și relativ aproape de Turnul Eiffel, în fața a 45.000 de privitori, a fost câștigată de Constantin Popovici (CSM Bacău), cel care câștigase și prima etapă a seriei, cea de la Boston.
Este o performanță uimitoare, privind un astfel de concurs în ansamblul său. Competitorii sunt excelent pregătiți, au evoluții uimitoare și ai impresia de fiecare dată că următorul concurent nu are cum să fie mai bun. Iar până la Costa al nostru au fost alți 11, evoluțiile lor bune transformnându-se într-o presiune psihologică enormă asupra celui care efectua ultima săritură din concurs – Costa al nostru, cel care se aflase pe locul 1 după primele trei serii de sărituri. Dar Popovici a avut nervi de oțel și a izbutit o săritură perfectă, amplificată la punctaj de gradul foarte mare de dificultate – 6!
Vorbim despre o performanță uriașă, dată fiind dificultatea maximă a acestei discipline. La impactul cu apa, sărind de la 27 m, viteza unui sportiv ajunge la aproape 100 km/h. În doar două secunde, săritorul trebuie să execute mult salturi și răsuciri și trebuie să se redreseze și pentru o intrare perfectă în apă. Altfel… Riscul este enorm, fără egal. Poate, cine știe?, Formula 1 să presupună un curaj comparabil, cât de cât.
Pe locul 2 la Paris, un sportiv din Ucraina, iar pe 3 unul din Rusia. Cătălin Preda, celălalt reprezentant al României – pe locul 6. În clasamentul cumulat, după două etape, Popovici conduce detașat. Cătălin Preda este pe 8.
Să trăim clipa și să ne bucurăm!
Felicitări, Costa Popovici!
Felicitări, antrenorului Adrian Gavriliu!
Hai România!
În continuare, de săptămâna viitoare, sportivul nostru va participa la Jocurile Europene de la Cracovia, criteriu de calificare la JO de la Paris, la probleme de sărituri olimpice „normale”, adică platformă 10 m și trambulină 3 m.
Pe 2 iulie, etapa a 3a a Red Bull Cliff Diving World Series, cea din Italia. Program dens, dintr-un concurs important în altul. Dar CSM Bacău și FR Natație sunt alături de el. Mult succes, Costa!
Scroll to top