Costa Popovici, locul 2 în Italia și rămâne lider mondial

După locul 5 de la Jocurile Europene de la Cracovia, Constantin Popovici (CSM Bacău) a cucerit argintul la etapa a treia a Red Bull Cliff Diving World Series, de la Poliagno a Mare (Italia) și rămâne lider mondial detașat în săriturile de la 27 m.
Felicitări, Constantin Popovici!
Felicitări antrenorului Adrian Gavriliu!
„The Romanian Shark” a fost lider după prima serie de sărituri, cea impusă, iar înainte de seria a patra, liberă, decisivă, ocupa locul 4, la mică distanță de Aidan Heslop (Marea Britanie), Carlos Gimeno (Spania) și Cătălin Preda – care era lider și impresionase cu o săritură perfectă în seria a doua, pentru care a primit și note de 10, singurele din concurs.
Costa Popovici a executat excelent săritura decisivă, una din stând în mâini, cu coeficient de dificultate 6, pentru care a primit 153 de puncte, de departe cea mai bună săritură de până atunci. Luase o opțiune serioasă pentru a câștiga si a treia etapă a World Series, după cele de la Boston și Paris, la care puteam adăuga și titlul mondial de la Fort Lauderdale – adică toate concursurile importante din high-diving.
Dar a urmat Aidan Heslop, cu o execuție foarte reușită, având și un coeficient de dificultate de 6,2, britanicul priminși 161,2 puncte, care i-a adus aurul. Însă nu fără emoții: ultimul în concurs a fost Cătălin Preda, care a izbutit o săritură cu intrare extrem de curată, aproape fără stropi, dar care a obținut 137,7 puncte – doar a treia notă din concurs. Așadar, podium cu doi români, iar Constantin Popovici rămâne lider mondial, la jumătatea circuitului, cu 570 puncte, la peste 200 de puncte de Heslop și 220 de Gimeno.
A fost o etapă considerată ca fiind foarte reușită de către organizatori și fani. Într-un cadru spectaculos – săriturile finale fiind de pe o stâncă aflată pe malul Adriaticei, iar precedentele din balconul unei vile aflate, de asemenea, la marginea unei stânci, Poliagno a Mare a fost prima etapă „naturală” a circuitului. Din nou un număr mare de privitori, din toate unghiurile, de pe plajă, de pe stânci, de la ferestre, din apă – o flotilă de bărci pneumatice și yahturi alcătuind un brâu, o tribună pe apă în largul coastei stațiunii.
Următoarea etapă a Red Bull Cliff Diving World Series va fi la Takachiho (Japonia), pe 3 august. Coincidență, cam în aceeași perioadă vor fi și Campionatele Mondiale la sărituri clasice, tot în Japonia, la fel cum etapa de la Poliagno a Mare fusese precedată de europenele de la Cracovia. Până atunci, sportivul nostru va avea mult de tras la antrenamente. Succes, Costa
Scroll to top