Constantin Popovici, din nou campion mondial

Sportivul antrenat de Gavriliu Adrian ,Constantin Popovici, a cucerit și singurul titlu ce-i lipsea din palmares, acela de campion mondial al Red Bull World Series!

Cu 413 puncte, el a câștigat și ultima etapă a circuitului 2023, cea de la Auckland (Noua Zeelandă). Săritorii de la mare înălțime (de pe stânci, cum li se spune în această competiție) au avut parte la Antipozi de o primire în stil tradițional maori, după care și-au văzut de săriturile lor complicate.

Costa Popovici a început de ieri seria celor patru sărituri cu una mai puțin reușită, dar a recuperat apoi cu cea mai mare notă la săritura a doua și cu al treilea și, respectiv, al doilea punctaj la săriturile 3 și 4, care sunt cele mai importante. Trăgând linie, el a câștigat a treia etapă (după SUA și Franța) din totalul celor șase, de alte două ori (Italia și Japonia) a fost pe 2, iar o dată (Bosnia-Herțegovina) a fost pe 5. Singurul săritor care l-ar fi putut depăși pe Constantin Popovici, britanicul Aidan Heslop, a terminat pe locul 4 la Auckland, cu 390 puncte.

Îmbucurător pentru România, locul 2 în Noua Zeelandă a fost ocupat de Cătălin Preda, cu 411,65 puncte. Pe locul 3 – spaniolul Carlos Gimeno.

În clasamentul general final – 1. Constantin Popovici (România) 1032 2. Aidan Heslop (Marea Britanie) 809 3. Carlos Gimeno (Spania) 703 4. Cătălin Preda (România) 698 5. Oleksiy Prigorov (Ucraina) 463 6. Gary Hunt (Franța) 462 7. Nikita Fedotov (Rusia) 445 8. James Lichtenstein (SUA) 386 9. Jonathan Paredes (Mexic) 261 p 10. Nathan Jimerson (SUA) 235.

Săritorul CSM Bacău a cucerit în 2023 și Cupa Mondială (Fort Lauderdale – SUA), medalia de aur la Campionatele Mondiale FINA (Tokyo – Japonia), după ce în 2022 cucerise titlul european la high-diving (Roma – Italia). Este, de departe, cel mai bun săritor de la mare înălțime din lume! Felicitări și antrenorului său, Adrian Gavriliu!

Ne mândrim cu Constantin Popovici și îi urăm mult succes la Campionatele Mondiale de la Doha (Qatar), ce urmează din scurt, de săptămâna viitoare. Poate că va prinde și JO, în proba de 10 m!

Felicitări, Costa!
Felicitiări, Adrian Gavriliu !
BRAVO, COSTA, și SUCCES

Scroll to top