Ceahlăul Piatra Neamț – CSM Bacău 3-5🍾🎉 (2-0) / Liga 3, Seria 1, et. 14

Când ești condus cu 2-0 și răstorni mai întâi la 3-2 și apoi la 5-3, se cheamă că ai o echipă bună și inimă 💓colectivă tare.
CSM Bacău🦖 nu a jucat rău în prima repriză, dar a avut o plecare în atac neglijentă, urmată de o recuperare nemțeană și un șut în plasă al lui Barb (min. 14) , iar în min. 44 o altă încercare de construcție din apărare, o altă recuperare și o finalizare a lui Patrick Petre. 2-0.
Ceahlăul a mai avut o ocazie mare la începutul reprizei secunde și alte două situații un pic mai mici, dar CSmeii noștri puseseră stăpânire pe joc. Pasele mergeau, jucătorii se găseau bine în atac, iar până la urmă Corban, găsit de o foarte bună angajare în adâncime a lui Adăscăliței șutează „dintr-o felie” și marchează spectaculos, în min. 61.
Peste doar două minute, Sahru transformă magnific o lovitură liberă, cu interiorul, lângă bara laterală din colțul scurt, pentru 2-2. Iar trendul reprizei se păstrează și Ștefănescu marchează cu un șut plasat din afara careului, la o pasă simplă a lui Priboi (min. 70).
Scorul putea lua proporții la ocaziile lui Jose Cozma (min. 75) – șut puțin pe lângă poartă, după ce driblase cu finețe mai mulți jucători ai Ceahlăului, și, mai ales, la cea a lui Corban, excelent lansat de Cozma, care a trecut și de portar, dar nu a șutat la poartă, ci a pasat spre centru, pentru intercepția lui Bucur.
Această fază a fost urmată de un contraatac al gazdelor, la capătul căruia a marcat Nemțanu, pentru 3-3. În loc să fie 2-4! A urmat însă eliminarea lui Novac (min. 81), pentru două cartonașe galbene.
Două minute mai târziu, o cooperare Adăscăliței-Corban, la indigo cu cea din min. 61, se încheie cu golul de 3-4. Și pentru ca totul să fie clar, Cozma marchează de la 20 m pentru 3-5, cu un șut pe jos bine plasat, la capătul unui contraatac pe spații largi.
S-a văzut în acest meci o diferență de valoare între învingători și Ceahlăul, care este o echipă cu pretenții la nivelul acestei serii. Nu doar jucătorii amintiți mai sus au jucat foarte bine, ci și alții care au construit sau care au cărat pianul. Și ne referim la Ștefănescu, Vlad Mocanu, Strat, Aeroaei sau Săvoaia – cu teama de a-i fi scăpat pe alții din evidențiere.
Iar peste toți – antrenorul Cristi Popovici. CSM Bacău își merită cu prisosință locul secund pe care se află și așteptăm cu nerăbdare meciul de acasă, de peste o săptămână, cu liderul Foresta Suceava.
Nu ar fi deloc exclus să fim, ca joc, peste locul 1 actual, chiar dacă diferența de puncte care ne desparte de trupa lui Goian nu mai poate fi recuperată. Vom trăi și vom vedea!
Iar asta este cel mai important, că acum suporterii noștri au ce vedea!
Dați-l încolo de Mondial și veniți pe Letea! Hai Bacăul❗️❗️❗️
Foto: Florin Oteliță
Scroll to top